Maria Stepnova

Femeile lui Lazar
40,00
LEI
20,00
LEI
Cel mai mic pret online! info_white PLATIM DE 2X DIFERENTA
close

Oferta „Cel mai mic pret online. Platim de 2X diferenta” este in continua dezvoltare, fiind supusa unor conditii si termeni. In acest sens, va rugam sa consultati Regulamentul campaniei la disponibil pe www.elefant.ro

favorite_black ADAUGA LA FAVORITE
(9 voturi)
ESTIMARE LIVRARE: info_black
close

Pickup Points

Beneficiezi de transport gratuit la comenzile cu livrare in pickup pointul din orasul tau

Retea puncte de ridicare
TRANSPORT GRATUIT

TRANSPORT GRATUIT

LA PESTE 199 LEI
LIVRARE GRATUITA

LIVRARE GRATUITA

IN PICKUP POINT
RETUR GRATUIT

RETUR GRATUIT

IN 30 DE ZILE

Maria Stepnova

Care este relatia unui geniu cu puterea si cu iubirea? Genialitatea omului de stiinta il face obiect sau subiect in luptele de toate felurile duse in tulburatul secol XX rusesc? Cat este cu-adevarat alegere subiectiva, personala, in vietile celor care il traverseaza?

Acestea sunt intrebarile pe care le ridica Femeile lui Lazar, o saga invaluitoare, de o forta comparabila cu cea a marilor romane clasice rusesti. Romanul acopera aproape un secol de istorie si ofera cititorului un tablou detaliat al „marelui imperiu“, in tuse ferme si culori tari: precaritatea vietii si a mortii intr-o asezare evreiasca, viata refugiatilor intr-un oras siberian in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nomenclatura sovietica in epoca ei de aur, universul aproape concentrationar, mutilant, al scolii ruse de balet. 

Figura centrala a romanului este Lazar Lindt, geniu al stiintei sovietice si purtator jovial al unei evreitati neasumate. Identitatea lui se contruieste din perspectiva femeilor care ii influenteaza destinul: marea lui iubire este Marusia, sotia mentorului sau, de la care primeste cea mai calda, generoasa si durabila afectiune - cea materna; marea ne-iubire este Galina Petrovna, cea care ii devine sotie sacrificand visul modest al fericirii domestice, iar sacrificiul ei da nastere unei forte de nestavilit - cea a urii conjugale. 

Numai Lidocika, nepoata lui Lazar Lindt, orfana ajunsa in grija bunicii neiubitoare, primeste sansa de a alege.


Produs publicat in 2014 de Curtea Veche
Format: 127x207
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-588-766-4