BOOKS50  (product page)

Peter Sis

Zidul. Cum am crescut in spatele cortinei de fier
27,94
LEI
Cel mai mic pret online! info_white PLATIM DE 2X DIFERENTA
close

Oferta „Cel mai mic pret online. Platim de 2X diferenta” este in continua dezvoltare, fiind supusa unor conditii si termeni. In acest sens, va rugam sa consultati Regulamentul campaniei la disponibil pe www.elefant.ro

+28 puncte
favorite_black ADAUGA LA FAVORITE
(1 voturi)
ESTIMARE LIVRARE: info_black
close

Pickup Points

Livrare si ambalare gratuita in pickup point la comenzi de peste 39.9 lei.

Retea puncte de ridicare
Transport gratuit

Transport gratuit

Curier rapid (comenzi peste 199 lei)
Livrat si ambalat gratuit

Livrat si ambalat gratuit

In pickup point (comenzi peste 39.9 lei)
Retur gratuit

Retur gratuit

In 30 de zile

Peter Sis

Zidul este cea mai recenta carte a lui Peter Sis, artist plastic si scriitor ceh care traieste in America. A aparut in limba engleza (The Wall), la New York, in toamna lui 2007 si a cucerit imediat atentia criticii si a cititorilor. A obtinut distinctii importante precum: Medalia Caldecott, Medalia Robert Silbert, premiul decernat de New York Times pentru cea mai buna carte ilustrata pentru copii a anului. La targul de carte de la Bologna volumul a fost distins cu medalia de aur Ragazzi Award pentru cea mai buna carte de nonfictiune pentru copii, precum si cu medalia de aur a reprezentantei din Cehia a IBBY.

„Cand Matej, baiatul meu in varsta de 10 ani, a venit de la scoala si m-a intrebat daca fac parte dintre locuitorii americani vechi, buni sau rai, am hotarat ca trebuie sa le explic copiilor mei de unde am venit de fapt. Sa incerc sa le povestesc despre absurditatea regimului in care am crescut. Este o incercare timida de a-i familiariza pe copiii din zilele noastre cu o epoca care este atat de indepartata incat practic nu ii mai intereseaza.“

Trecutul nostru ramane insa in noi si continua sa fie viu. Zidul este o carte unica prin intermediul careia cititorii, fie ei copii sau parinti, cunosc evenimentele petrecute intre anii 1948 si 1989, epoca socialismului si a comunismului, cand, in spatele Cortinei de Fier, in Cehoslovacia au trait, au muncit si au visat oameni obisnuiti. Este o poveste autobiografica despre pasiunea pentru muzica si desen, controlul ideologiei, povara istoriei si nevoia de libertate. O carte despre speranta in care nu trebuie sa incetam a crede.

Cortina de fier

Granita care in timpul Razboiului Rece a impartit Europa din punct de vedere simbolic, ideologic, dar si fizic in doua parti izolate una de cealalta - Occidentul capitalist si Rasaritul comunist. Notiunea a fost folosita pentru prima oara de premierul britanic Winston Churchill, in martie 1946.

Razboiul rece

Confruntare ideologica si economica intre blocul comunist si cel capitalist, reprezentate de Uniunea Sovietica si SUA, intre anii 1945 si 1989. Razboiul Rece a culminat mai ales cu blocada Berlinului (1948–1949), Razboiul din Coreea (1950–1953) si cu asa-numita criza din Caraibe (1962). S-a incheiat prin prabusirea Cortinei de Fier in anul 1989 (simbolic prin daramarea Zidului Berlinului) si, doi ani mai tarziu, prin disparitia Uniunii Sovietice.

Produs publicat in 2010 de Curtea Veche
Format: 230x305
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 64
ISBN: 978-973-669-914-6