• 5%
FARA STOC

Dumitru Crudu

Un american la Chisinau
24,08
LEI
22,88
LEI
Cel mai mic pret online! info_white PLATIM DE 2X DIFERENTA
close

Oferta „Cel mai mic pret online. Platim de 2X diferenta” este in continua dezvoltare, fiind supusa unor conditii si termeni. In acest sens, va rugam sa consultati Regulamentul campaniei la disponibil pe www.elefant.ro

+23 puncte
favorite_black ADAUGA LA FAVORITE
(5 voturi)
ESTIMARE LIVRARE: info_black
close

Pickup Points

Beneficiezi de transport gratuit la comenzile cu livrare in pickup pointul din orasul tau

Retea puncte de ridicare
TRANSPORT GRATUIT

TRANSPORT GRATUIT

LA PESTE 199 LEI
LIVRARE GRATUITA

LIVRARE GRATUITA

IN PICKUP POINT
RETUR GRATUIT

RETUR GRATUIT

IN 30 DE ZILE

Dumitru Crudu

Actiunea romanului Un american la Chisinau are loc la sfarsitul anilor ‘90 in Craiova, Brasov, Bran, Pitesti, Campulung, Iasi, Vaslui, Todiresti, Ungeni, Flutura, Chisinau. Personajele principale ale cartii sunt un tanar gazetar de la un cotidian din Brasov, basarabean de origine, Anton Sleahtitchi, si un american din Chicago, care tine neaparat sa ajunga la Chisinau. Cel care-l conduce, Anton Sleahtitchi, nu o rupe deloc in engleza, iar americanul, in romana. Un american la Chisinau mai e si un roman plin cu securisti, kaghebisti, mafioti, poeti ratati si curve, in care se ciocnesc mentalitatile si in care destinul zbuciumat al unor tineri e proiectat pe un fundal neorealist.

Alaturi de Marius Ianus, in 1998, Dumitru Crudu a intemeiat miscarea fracturista printr-un manifest publicat in ziarul Monitorul de Brasov. Dumitru Crudu a publicat cinci volume de poezie, cel mai nou dintre ele, Esarfe in cer (Editura Cartier, Chisinau), in 2012.

In 2003, a obtinut Premiul UNITER pentru Cea mai buna piesa de teatru a anului din Romania. Piesele sale sunt jucate in Romania, Republica Molodova, Germania, Italia, Franta, Haiti, Camerun, Bulgaria. Dupa unele dintre piesele sale s-au turnat filme in Italia, Romania si Republica Moldova.

In 2008, Dumitru Crudu a publicat romanul Macel in Georgia la Editura Polirom din Iasi si, in 2011, romanul Oameni din Chisinau la Editura Tracus Arte din Bucuresti. Unele fragmente din romanele sau povestirile sale au fost traduse in ceha, germana si engleza.


Produs publicat in 2013 de Casa de Pariuri Literare
Data aparitiei: Iunie 2013
Format: 110x180
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 202
ISBN: 978-606-8342-89-4