• 5%
FARA STOC

John Julius Norwhich (coord.)

Marile orase din istoria omenirii
79,00
LEI
75,05
LEI
Cel mai mic pret online! info_white PLATIM DE 2X DIFERENTA
close

Oferta „Cel mai mic pret online. Platim de 2X diferenta” este in continua dezvoltare, fiind supusa unor conditii si termeni. In acest sens, va rugam sa consultati Regulamentul campaniei la disponibil pe www.elefant.ro

+76 puncte
favorite_black ADAUGA LA FAVORITE
(7 voturi)
ESTIMARE LIVRARE: info_black
close

Pickup Points

Beneficiezi de transport gratuit la comenzile cu livrare in pickup pointul din orasul tau

Retea puncte de ridicare
TRANSPORT GRATUIT

TRANSPORT GRATUIT

LA PESTE 199 LEI
LIVRARE GRATUITA

LIVRARE GRATUITA

IN PICKUP POINT
RETUR GRATUIT

RETUR GRATUIT

IN 30 DE ZILE

John Julius Norwhich (coord.)

O calatorie garantata din fotoliu, catre orasele pierdute ale trecutului si metropolele viitorului. Istoriile riguros documentate sunt completate de aproape 300 de ilustratii prin care se deseneaza evolutia celor mai spectaculoase asezari urbane.
Astazi, pentru prima oara in istorie, majoritatea oamenilor locuiesc in orase. Implicatiile si provocarile asociate acestui fapt sunt enorme. Dar cum am ajuns aici?
De la originile urbanizarii in Mesopotamia, pana la metropolele globale de astazi, marile orase au marcat dezvoltarea civilizatiei umane: Babilon si Ninive, Atena si Roma, Istanbul si Venetia, Tombuctu si Samarkand. Insesi numele lor sunt invaluite in istorie si legenda. Marile orase din istoria omenirii ne spune povestea lor in timp, incepand cu cele mai vechi, de la Uruk si Teba, pana la Ierusalim si Alexandria. Apoi urmeaza fabuloasele cetati ale primului mileniu al erei crestine: Damasc si Bagdad in vremea califatelor, Teotihuacan si Tikalul civilizatiei maya din America Centrala, si Chang'an, capitala dinastiei Tang in China. Lumea medievala a cunoscut ascensiunea unor orase puternice: Palermo si Paris in Europa, Benin in Africa si Angkorul khmerilor. Ajungând in zorii lumii moderne, calatorim prin orasele islamice Isfahan si Agra, prin Praga si Amsterdam, in zilele lor de glorie, dupa care trecem la fenomenul megalopolisului contemporan: Londra si New York, Tokyo si Barcelona, Los Angeles si Sao Paulo.
O pleiada de peste cincizeci de distinsi autori redau specificul fiecarui loc. Vedem cum ar fi aratat fiecare oras in epoca sa de aur: Lisabona in era descoperirilor geografice, Roma in timpul Renasterii, Edinburgh-ul in perioada Iluminismului. Fiecare sectiune a cartii propune o incursiune in istoria orasului respectiv si vorbeste despre inceputurile sale, despre obiceiurile locale, despre populatia si cultura sa.
O carte de istorie, dar si de arta si arhitectura, despre comert si comunicatii, calatorii si explorari, economie si politica. Insa, mai presus de toate, aveti in fata o carte despre oameni: cum muncesc si cum se distreaza, cum isi exprima veneratia in cadrul cultelor religioase si cum, peste milenii, au reusit sa convietuiasca intr-o stransa vecinatate si, cu toate acestea, in intelegere si armonie. Marile orase din istoria omenirii este chiar portretul civilizatiei noastre.


Produs publicat in 2010 de Art
Data aparitiei: Octombrie 2010
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 304
ISBN: 978-973-124-509-6