Program: Lu-Vi 09:00 - 22:00 / Sa-Du 10:00 - 19:00
Contact:
031.9301
comenzi@elefant.ro

Carti Agatha Christie

Filtre
Pret
-
Agatha Christie

Agatha Christie s-a nascut ca Agatha Mary Clarissa Miller la Torquay, comitatul Devon, in Marea Britanie pe 15 septembrie 1890. A fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru polisiste. A scris si romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai putin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, in principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei“, ea fiind considerata ca unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului.

Agatha Christie a fost numita de catre Guinness Book of World Records, printre altii, ca cel mai vandut scriitor al tuturor timpurilor, impreuna cu William Shakespeare. UNESCO considera ca ea este actualmente autorul individual tradus in cele mai multe limbi (cel putin 56), fiind depasita doar de operele colective ale corporatiei Walt Disney Productions.

Pana in 2006, cartile sale s-au vandut in doua miliarde de exemplare, in intreaga lume. Agatha Christie a publicat 80 de romane si nuvele si 19 piese de teatru, traduse in peste 70 de limbi.

Ea a murit la 12 ianuarie 1976, la varsta de 85 ani, din cauze naturale, la resedinta Winterbrook de langa Wallingford, in Oxfordshire. 

Pagina din 2
Sortare dupa
Carti pe pagina
Pagina din 2
Sortare dupa
Carti pe pagina