Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Postcards

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

Aceste carti postale ii ofera destinatarului parti semnificative, definitorii ale operei lui Stefan Caltia, intrunind – fara a fi o prima intentie – principalele sale preocupari. Selectia are la baza acele lucrari care fac referire la perioade diferite din repertoriul pictorului (din 1987 pana in prezent), precum si la teme recurente. "Lumea ca teatru" intoarce destinatarul in perioada precedenta revolutiei, in care elementele teatrului reprezentau posibile unelte de povestire, personaje care revin si in alte lucrari mai recente prin clovni si circ. Cartile postale, insa, te poarta si in alte calatorii: Casa Albastra, iarna, peisajul transilvanean, unicornul, vasul cu flori de camp, calatorul, gradinarul... sunt fragmente din lumea pe care Stefan Caltia o (re)imagineaza pe panza si pe hartie. Toate aceste fragmente provin din lumea noastra, vizitata in detaliu si intr-un mod propriu, de artist. Peisajele si fragmentele de natura, casa care pluteste, reprezinta simboluri ale "locurilor" noastre, protejate peste timp prin lucrarile lui Stefan Caltia. Mai mult, ele au declansat si dorinta pictorului de a se implica activ in reconstructia comunitatii si patrimoniului cultural si natural al satului Sona, din sudul Transilvaniei. 

Fara a atrage atentia asupra unor lumi onirice, fantastice, dar pastrandu-le in subtext intr-o alta parte dintre lucrarile selectate, Stefan Caltia reda, cu unelte si semne proprii, realitatea. Aceasta e insa o realitate aparte, in care Locul este definitoriu, vital, in care plantele, natura, peisajul sunt elemente ce definesc calitatea vietii, in asa fel incat calatorul ia in spate o parte din aceasta lume - ierburi, chiar gradini intregi, ori pasari.

Fotografiile incluse in aceste carti postale dezvaluie elemente ale lumii pictate - "Guruietele" sau movilele din Sona, peisajul, atelierul si gradina artistului.

Produs publicat in 2016 de Curtea Veche
Format: 160X160
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 40
ISBN: 5948492410035
Mai mult