Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Nora

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Acest CD face parte din colectia Fonoteca de Aur/ Teatru a editurii Casa Radio.

Povestea Norei Helmer, sotia devotata confruntata cu formele cruzimii masculine si abandonul propriului barbat, n-a avut, in ultimul secol, parte de mari montari de scena in Romania. E un detaliu care ar putea spune cate ceva despre apetitul nostru pentru contestarea autoritatii patriarhale daca n-ar exista, in schimb, si Teatrul Radiofonic, drept compensatie.

Datand din 1954, aceasta versiune radiofonica a Norei are parte de cel putin doi actori de marca, in roluri importante, desi secundare: Irina Rachiteanu Sirianu o joaca pe independenta Kristine Linde, iar maestrul Ion Manolescu, in rolul doctorului Rank, era deja la sfarsitul unei cariere prodigioase. Regia acestei Nore pe unde scurte e semnata de Mihai Zirra, unul dintre pionierii Teatrului Radiofonic, trecut prin experientele aventuroase ale trupelor independente din perioada interbelica, un pasionat al spectacolului la microfon, un artist cu un talent special in lucrul cu mari voci de actori.

Nora sau Casa de papusi e o critica aspra, cruda a ipocriziei sociale ce roade viata de familie si relatia genuina dintre soti si care nu poate fi depasita decat prin ruperea dureroasa a cercului vicios: plecarea Norei pentru a se descoperi pe sine, pentru a deveni, chiar, o „mama vrednica“.

Produs publicat de Casa Radio
Mai mult