Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Agentul nostru Victor

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Silviu Craciunas, alias agentul Victor, considerat o legenda a rezistentei anticomuniste, a fost unul dintre cei mai versatili colaboratori externi ai Securitatii. Insa, in ciuda talentului si a disponibilitatii lui de a colabora, ofiterii de informatii de la Bucuresti au ratat prilejul de a-l transforma intr-un agent dublu cu adevarat valoros. Stejarel Olaru face o incursiune in biografia acestui mare spion aspirant, o buna ocazie pentru a parcurge o perioada semnificativa din istoria serviciilor de informatii romanesti, dar si pentru a cunoaste o parte a exilului romanesc in Occident. Volumul urmareste jocul agentului cu diferite versiuni ale realitatii, asa cum apar in biografia sa, in dosarele Securitatii si in relatia cu alte persoane - indeosebi cu protectorul sau, Ion Ratiu -, evidentiind totodata slabiciunile si chiar incompetenta Securitatii.

"Autoritate in domeniul istoriei serviciilor de informatii romanesti, Stejarel Olaru ne prezinta teribila poveste a vietii si activitatii unui agent secret." (Ruta Sepetys, autoarea volumului Salt to the Sea)

"Cartea lui Stejarel Olaru, temeinic documentata, ilustreaza perfect naivitatea din acei ani a spionajului politic al Securitatii in Occident." (General Lt. (r) Ion Mihai Pacepa)

"Aceasta carte scoate la lumina putin stiuta activitate a agentului Securitatii Silviu Craciunas, figura importanta a exilului si autor de bestseller in Occident. Scriitorul Stejarel Olaru, neobosit cercetator al istoriei serviciilor de informatii, relateaza povestea agentului Victor cu admirabila detasare, reconstituind spectaculosul destin si impresionanta activitate a unui informator abil si inselator in acelasi timp. Sint fapte reale, care s-au petrecut timp de mai bine de 25 de ani, devenite acum o fila a istoriei spionajului din timpul Razboiului Rece." (Mike Phillips, autorul volumului A Shadow of Myself)

"Cartea arata adevarata fata a unui om a carui minte a plasmuit atitea minciuni, planuri si scenarii, incit s-a pierdut cu totul in ele si insasi viata sa, asa cum cu o inegalabila acribie si precisa maiestrie o infatiseaza astazi cititorilor Stejarel Olaru, a devenit o imensa minciuna, pe care a incercat sa o sustina pana dincolo de moarte." (Marius Oprea)

Produs publicat in 2018 de Polirom
Format: 145x225
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 320
ISBN: 9789734666737
Mai mult