Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

 

Cartea de memorii a lui Carmen Bin Laden, sotia – venita din inima Europei – a unuia dintre cei 54 de frati ai lui Osama Bin Laden.

Iraniana dupa mama, dar nascuta si crescuta in tara tatalui ei, Elvetia, Carmen Bin Laden cade prada farmecului irezistibil al lui Yeslam Bin Laden, un tanar saudit inteligent, bogat si cosmopolit, si il urmeaza, initial in SUA, apoi in Arabia Saudita.

In anii in care femeile occidentale atingeau apogeul emanciparii si intreg Occidentul era puternic marcat de revolutia sexuala, Carmen alege viata de sotie in Arabia Saudita, o tara religioasa si conservatoare, hotarata sa reziste prin orice mijloace – inclusiv prin fanatism religios – in fata asaltului modernitatii.

Cartea lui Carmen Bin Laden inregistreaza socul si dezorientarea profunda pe care un venetic – o femeie venita din Occident – le experimenteaza in contact cu o societate inchisa, cum e aceea guvernata de dinastia Al-Saud. Ea propune, in acelasi timp, o imagine detaliata a vietii din interiorul clanului Bin Laden, o familie bogata in care tinerii atrasi de fundamentalismul islamic – cel mai celebru caz e fostul lider Al-Qaida, Osama Bin Laden – se afla in conflict cu fratii „ratacitori“, fascinati de valorile liberale ale Vestului.

11 septembrie 2001: alaturi de una dintre cele trei fiice ale sale, Carmen Bin Laden se indrepta spre casa ei din Elvetia. Auzind la radio stirea despre prabusirea Turnurilor Gemene, a simtit instinctiv ca in acest dezastru terorist cumnatul ei trebuie sa fie cumva implicat.

A suferit alaturi de aceasta tara, SUA, a doua ei patrie, locul in care isi incuraja fiicele sa traiasca. A stiut, de asemenea, ca vietile lor nu vor mai fi aceleasi, incepand din acel moment. A scris aceasta carte mai ales pentru ca fiicele ei – care inca poarta acest nume, sinonim cu terorismul si violenta – sa cunoasca lumea in care s-au nascut si au copilarit. si pentru ca oamenii sa inteleaga mecanismele interne ale unui regat plin de contradictii si tabuuri. 

 

Produs publicat in 2011 de Pandora M
Data aparitiei: Iunie 2011
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 264
ISBN: 978-973-1989-06-8
Mai mult