Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Insemnari zilnice. Conferinte. Jurnale de calatorie

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Readucerea in memorie a personalitatii profesorului Rainer, membru de onoare al Academiei Romane, se constituie intr-o datorie de omagiu si recunostinta fata de figura de referinta a antropologiei romanesti.

Scoala antropologica pe care a creat-o poarta pecetea gandirii sale originale, novatoare si interdisciplinara in cunoasterea fiintei umane in integritatea sa bio-culturala si in dinamica ce o realizeaza cu mediul inconjurator. Aceasta viziune integranta despre om, conturata in lumea stiintifica europeana la sfirsitul sec XIX, a fost introdusa la noi in tara de profesorul Rainer.

Tot lui ii datoram si infiintarea unicului institut de antropologie pe care l-a conceput de la detalii de constructie pana la directiile de cercetare care raman moderne in continuare si care au plasat antropologia romaneasca intre cele mai moderne Scoli pe plan international.

In acelasi timp este un ilustru anatomist si embriolog care a reorientat si modernizat scoala de anatomie din Romania.

Formarea sa intelectuala cu deschideri largi filozofice, istorice, artistice, pe langa pregatirea atiintifica, ii dau posibilitatea intelegerii „fenomenului om” in complexitatea lui biologica ai spirituala.

Aprecierea de care se bucura din partea elitelor culturale ai stiintifice ale vremii este deosebita.

In cursurile sale reuseste performanta de a integra invatamantul anatomic cu cel de cultura generala. Viziunea sa despre anatomie este cu totul diferita de cea clasica. Revolutioneaza si modernizeaza anatomia prin studierea ei in legatura cu fiziologia realizand astfel legatura dintre forma si functie, considerand ca forma si functia constituie o unitate. Aceasta noua abordare a unei ramuri stiintifice medicale, considerata descriptiva printr-o metoda fenomenologica, il face pe Rainer sa fie unic in pleiada de mari profesori ai savanti ai inceputului de secol XX in Romania, care au entuziasmat si au fost venerati de studenti si oameni de cultura. Anatomia, dintr-o stiinta pe cadavre, devine o stiinta a organismului viu prin formularea data de Rainer si atat de cunoscuta astazi: „anatomia este stiinta formei vii” plasata la intrarea in salile de disectii ale Facultatii de Medicina din Bucuresti.

Produs publicat in 2014 de Oscar Print
Data aparitiei: Martie 2014
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 368
Mai mult