Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Insemnarile mele (2 volume)

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

Ce inseamna 72 de ani (1927-1999) din viata unei poete din Romania, apasata, inca din adolescenta, de originea etnica, intr-o Europa bantuita de stafia comunismului, de lipsa de spatiu vital a nazismului, de evolutia violenta a ambelor extreme?

Inseamna refugiu timpuriu in doctrina marxista, iluzii traite in ilegalitate si activism politic cultural in epoca dogmatica comunist-stalinista din al saselea deceniu al secolului XX. Toate urmate de regrete, negare, dezgust, remuscari, revolta impotriva unei ideologii pe care realitatea a contrazis-o. Dar stigmatul „comunista fosta stalinista“ o va urmari pana la moarte - si mai tirziu - pe cea care debutase exploziv, in anul 1937, cu exceptionalul volum de versuri Tara fetelor.

Zeci, sute de personalitati ale vietii literare, culturale si politice ale ultimelor decenii, alaturi de familie si o galerie pitoreasca de oameni obisnuiti, devin personaje in mult visatul si niciodata terminatul jurnal-roman memorialistic Insemnarile mele de Maria Banus.

Produs publicat in 2014 de Cartea Romaneasca
Data aparitiei: Martie 2014
Format: 150x235
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 1208
ISBN: 978-973-23-3074-6
Mai mult