Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Internationala mea. Cronica unei vieti

(1 voturi)
In curand!
Prezentare

Ion Ianosi reconstituie in Internationala mea. Cronica unei vieti imaginea unei epoci zbuciumate, dar si traseul unui destin cultural mai putin obisnuit.

Titlul volumului trimite, pe langa optiunea comunista din tinerete, la apartenenta multipla a autorului (evreu maghiar, vorbitor si de germana si rusa, dar care s-a afirmat profesand si scriind in limba romana) si la sinuozitatile politicii secolului trecut. Printre numeroasele jurnale, un exercitiu de onestitate precum cel de fata, completat cu bogate amanunte istorice, clarifica o parte din necunoscutele unui timp greu incercat.

„Util imi pare sa urmaresc pe firul vremii, cu precadere, fapte, intamplari, situatii si destine. Consemnandu-le, le comentez doar rareori. Evit, pe cat pot, enunturile apodictice. Las verdictele in seama materialului probator. Orice tentativa de reconstituire mai si selecteaza, completeaza, umple golurile memoriei. Amintirile sunt personale. N-am cum sa nu fiu subiectiv. Sper totusi ca mozaicul alcatuit sa corespunda lumii pe care am cunoscut-o si din care m-am impartasit.“ - Ion Ianosi

 

 

 

Produs publicat in 2012 de Polirom
Data aparitiei: August 2012
Format: 160x235
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 856
ISBN: 978-973-46-2880-3
Mai mult