Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Intre doua patrii. Insemnari 1911-1920

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Aceasta carte face parte din colectia Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea.

Caietul cu amintiri al Anei Greceanu a fost pastrat din generatie in generatie, trecand pe rand, dupa moartea autoarei, prin mainile mai multor urmasi. A fost mostenit de fiica sa Gabriela, iar dupa decesul acesteia a ajuns in grija surorii sale Maria Apotecker, apoi a fiicei acesteia, Geta, care la randul sau i-l va lasa fiicei sale Colette Ghimpeteanu. In final, caietul ii revine unchiului ei, istoricul si genealogistul Radu Scarlat Greceanu, cel care initiaza in 2010 traducerea insemnarilor Anei Greceanu.
Insemnarile reinvie in fata noastra chipul neobisnuit al unei femei obisnuite din boierimea romana, o patrioata romana de origine germana, o intelectuala prin vocatie, desi poate cu putina scoala, o vorbitoare perfecta de germana si franceza, o mama si sotie de o moralitate innascuta, o femeie cu minte agila, evoluata, interesata de cultura, de societate, de literatura, de istorie.

Ultimele pagini ale cartii infatiseaza, pe suport de hartie speciala, ilustratii ce provin din arhiva familiei Greceanu.

Produs publicat in 2013 de Vremea
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 176
ISBN: 978-973-645-579-7
Mai mult