Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Jurnal de la Filipeni (apostolatul unui medic in epoca de aur). Editia a III-a

(1 voturi)
In curand!
Prezentare
 „E uimitor cat poate sa intereseze istoria unei comune napastuite. Doar Carlo Levi, in Cristos s-a oprit la Eboli a mai dat o cercetare sensibila a saraciei din acelasi unghi al generozitatii.
La terminarea insemnarilor sale, doctorul Patrascu adauga lista completa a cartilor citite in trei ani de apostolat la Filipeni: o suta patruzeci si noua de titluri! O biblioteca de «opere de fictiune». Ce nestiute sunt caile instructiei: un medic citeste o biblioteca de fictiune, ca sa prinda indemn pentru a scrie o dare de seama absolut seducatoare despre realitate!“ - Tudor Octavian
„Un jurnal de un realism crud, halucinant, in care realitatea desfide imaginatia. A fost publicat trei decenii mai tarziu la Editura Paralela 45 sub titlul Jurnal de la Filipeni. Subtitlul, apostolat in «epoca de aur», e o ironie tardiva.
Pe atunci, medicul Viorel Patrascu nu-si ingaduia comentarii, judecati, aluzii critice cu substrat politic. Ii era suficienta realitatea traita, transcrisa meticulos, atent la detalii si ferita de literatura. De literaturizare, mai ales.
A reusit astfel sa ne ofere un teribil document despre minciuna institutionalizata si despre mizeria cotidiana a existentei taranilor in regimul comunist.“ - Neculai Constantin Munteanu
Produs publicat in 2010 de Paralela 45
Data aparitiei: Mai 2010
Format: 140x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 248
ISBN: 978-973-47-0867-3
Mai mult