Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Jurnal de subiecte pentru povestiri, comedii si romane mici

(1 voturi)
In curand!
Prezentare

Tudor Octavian s-a nascut in 1939 la Braila. A studiat arhitectura si filologia. A debutat in 1969 cu volumul Povestiri diferite, la editura Eminescu. A publicat mai multe carti de proza - romane: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius, Sortiti iubirii; povestiri: Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapanul si sluga lui, Mihai; nuvele: Firul principal - Cuadratura cercului; Motivul - Celalalt - Afara din joc.

Dupa 1990, a publicat doua culegeri de pamflete politice si sociale - ratat de injuraturi, I si II - si mai multe culegeri de texte scurte: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri, Momente, schite, insemnari, Prosti, dar multi, Povestiri foarte scurte, Povestiri la cafeaua de dimineata, Alte povestiri la cafeaua de dimineata, precum si doua volume de Povestiri alese.

Timp de cateva decenii, a publicat cronici la expozitiile de arta si recenzii la cartile de arta, in principalele ziare si reviste romanesti.

De asemenea, incepand cu anul 1985, a publicat la edituri cu prestigiu mai multe monografii si reconsiderari biografice si estetice interesand artele plastice: Vermeer si criticii sai, Florin Niculiu, Gabriel Catrinescu, Eugen Bratfanof, Pictori romani uitati, Jean Cheler, Otilia Mihail Otetelesanu, 300 de pictori romani (co-autor la dictionar), Ion Pacea (capitole si fotografii, in volumul conceput de Dinu Pacea), Viata si opera pictorului Sever Burada, Tablouri frumoase, autori necunoscuti, Carul cu boi. Pictura in Romania, 1800–2000.

 

Produs publicat in 2012 de Curtea Veche
Data aparitiei: Noiembrie 2012
Colectia Scriitor la ziar
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 232
ISBN: 978-606-588-405-2
Mai mult