Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Oameni si carti

(1 voturi)
In curand!
Prezentare

Oameni si carti, continuarea volumului Amintiri si portrete literare, completeaza galeria scriitorilor deveniti personaje de memorii si jurnal. Inca din studentie – consumata in anii apasatori ai republicii populare –, viitorul critic literar a avut sansa unor intalniri memorabile. Acestea au continuat la Romania literara, unde Gabriel Dimisianu se afla si acum, in centrul vietii culturale.

Noul volum ne dezvaluie o lume privita din interior, o lume inaccesibila si plina de culoare. Aceste memorii necesare intr-un secol al uitarii completeaza lacunele si raspund la semnele de intrebare ale unui tom subiectiv si obiectiv in acelasi timp, de istorie a literaturii romane.

„Nici autosacralizante, nici resentimentare, amintirile si portretele din cartea lui Gabriel Dimisianu se delimiteaza apoi, si inca foarte net, de masa productiilor de gen si prin locul autorului in raport cu lumea evocata. In raspar cu egocentrismul exhibitionist in virtutea caruia multi dintre scriitorii de memorii, jurnale, confesiuni, autobiografii etc. isi atribuie, poate compensatoriu, rolul de pivot al universului, hipertrofiindu-si statura pana la gigantism in orice ipostaza si prefacandu-si contemporanii in pigmei si in bicisnici, Gabriel Dimisianu face in mod constant parte celorlalti si celuilalt.” (Mircea Iorgulescu)

Produs publicat in 2008 de Cartea Romaneasca
Data aparitiei: Ianuarie 2008
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 384
ISBN: 978-973-23-1955-0
Mai mult