Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Cum stabilizam o economie instabila

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

In opera sa capitala, Minsky isi prezinta propria teorie financiara a investitiilor, una deschizatoare de drumuri, care azi ne uimeste prin relevanta ei. Renumitul economist ne explica de ce economia globala a trecut prin perioade de inflatie incapacitanta, de somaj in crestere si de diminuare accentuata a activitatii – si de ce economia trece acum printr-o criza a creditarii pe care el a prevazut-o. Cum stabilizam o economie instabila vorbeste despre:

  •  inclinatia naturala spre instabilitate a economiilor complexe de tip capitalist;
  •  Perioadele de avant si cele de declin, ca rezultate inevitabile ale practicilor de creditare in conditii de risc ridicat;
  • „Finantarea speculativa" si efectele sale asupra investitiilor si a preturilor pentru active;
  • Rolul statului in stimularea consumului pe parcursul perioadelor cu somaj ridicat;
  • Necesitatea ca Banca Centrala sa-si sporeasca gradul de supraveghere asupra sistemului bancar.

Intr-o noua si oportuna prefata, Henry Kaufman, presedintele companiei Henry Kaufman & Company Inc., asaza ideile premonitorii ale lui Minsky in contextul dat de pietele si institutiile financiare ale zilei de azi. Doi dintre colegii lui Minsky, respectiv dr. Dimitri B. Papadimitriou, presedintele Institutului de Economie Levy de la Bard College, si dr. L. Randall Wray, unul dintre savantii de frunte ai Institutului, vin si ei sa explice relevanta actuala a lui Minsky pentru scena economica de azi, intr-o noua introducere.

Un val de interes si de respect pentru ideile lui Hyman Minsky a atins Wall Street-ul, pe masura ce ganditorii de frunte ai domeniului economic si scriitorii lumii financiare au inceput sa foloseasca expresia „momentul Minsky“ pentru a descrie economia turbulenta a Americii. Nici ca se poate un moment mai potrivit in care sa citim aceasta lucrare clasica de teorie economica aplicata! 

 

Produs publicat in 2011 de Publica
Data aparitiei: Iunie 2011
Format: 145x205
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 680
ISBN: 978-973-1931-76-0
Mai mult