Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Inteligenta financiara. Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

(7 voturi)
In curand!
Prezentare

Sa intelegem finantele si ceea ce se ascunde in spatele acestora

Ar fi normal ca orice manager de afacere sa utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse si a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevarul este ca celor mai multi le este greu sa aplice si cele mai simple instrumente financiare in munca lor cotidiana. Chiar si managerii care se considera cunoscatori ai domeniului financiar este posibil sa nu inteleaga din ce este formata o situatie financiara, iar foarte multi iau numerele drept litera de lege, cand ar trebui sa le puna sub semnul intrebarii.
In Inteligenta financiara, Karen Berman si Joe Knight prezinta elementele de baza ale finantelor, oferind insa o dimensiune suplimentara. Capitolele succinte si usor de citit ne invata principii fundamentale, intr-o maniera pe care oricine o poate intelege si aplica in mod corect. Dar, in plus, autorii ne poarta si in culise, pentru a ne arata de unde vin cifrele. Cum nimeni nu poate cuantifica totul, contabilii si directorii financiari se bazeaza intotdeauna pe estimari, ipoteze si decizii proprii, care pot indrepta cifrele intr-o directie sau alta. Cartea de fata va ajuta sa recunoasteti si sa intelegeti aceste abateri, sa le contestati si sa le corectati atunci cand este necesar, utilizand aceste informatii pentru a deveni un manager mai bun.
Bazandu-se pe experienta acumulata in urma consilierii a zeci de mii de manageri si angajati din numeroase organizatii de top, Berman si Knight ofera cititorilor o intelegere aprofundata a:

  • Conceptelor fundamentale necesare in efectuarea evaluarilor financiare: interpretarea conturilor de profit si pierdere, bilanturilor contabile, fluxurilor de disponibilitati etc.;
  • Artei finantelor: separarea datelor concrete de presupuneri si estimari;
  • Mecanismului analizei: calcularea indicatorilor, rentabilitatii investitiei si fondului de rulment;
  • Disponibilitatilor si profitului: aflarea diferentelor dintre ele si a motivelor pentru care, mai nou, disponibilitatile reprezinta cifrele in voga in salile de sedinte corporatiste si pe Wall Street;
  • Instruirii si transparentei financiare: intelegerea felului in care acestea cresc performantele.
Produs publicat in 2011 de Curtea Veche
Colectia Profit
Traducator: Carmen-Iustina Cojocaru
Format: 156x242
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 272
ISBN: 978-606-588-246-1
Mai mult