Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Pirati. Mandale magice

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

Desene de mandale fermecate din lumea fabuloasa a piratilor

  • 60 de desene diferite pentru pictat si destindere
  • Fiecare imagine pe o pagina diferita

Din lumea minunata a basmelor, au aparut niste strasnici pirati ce asteapta parca sa capete viata prin intermediul culorilor, ca sa porneasca in cautare de comori si aventuri, alaturi de papagalii lor vorbitori. Corabii, palmieri, steaguri, ocheane, bijuterii, sabii si palmieri, toate acestea dau viata si veridicitate piratilor.

Cuvantul mandala provine din sanscrita si inseamna cerc, insa mandalele nu sunt doar niste simple desene de colorat, ci au o semnificatie mai profunda, de autovindecare a sufletului. Copilul poate colora un cerc cu anumite motive ce-i amintesc de povestile fermecate pe care le-a auzit de atatea ori, se concentreaza asupra a ceea ce face, se relaxeaza si simte in acelasi timp o pace interioara care il poate ajuta sa depaseasca anumite nemultumiri sau frustrari. Parintele trebuie sa-si incurajeze copilul sa coloreze aceste desene exact asa cum simte, pentru ca fiecare culoare are o semnificatie, iar din felul cum coloreaza copilul parintele isi poate da seama de starea de spirit a copilului.

De pilda, albul este culoarea norilor, a pacii, a puritatii si a inocentei. Este o culoare pozitiva ce denota optimism si generozitate.

Negrul este culoarea noptii, opusul albului, simbolizeaza puterea si suprematia, insa are conotatii negative, fiind asociat adeseori cu tacerea, cu o stare de distantare si raceala.

Griul este culoarea pietrei si a fumului, aflata intre cele doua extreme, alb si negru. Sugereaza evaziunea, tendinta de a se sustrage, de a nu dori sa se afilieze nici negrului, nici albului.

Rosul este culoarea sangelui, a cireselor, a capsunilor, elemente pline de vitalitate si energie. Un desen colorat astfel poate sugera puterea si capacitatea de a iubi, de a fi fericiti si joviali. Daca insa rosul apare excesiv, exista o stare de iritare si de manie.

Portocaliul este culoarea piersicii, a portocalei, a dovlecilor. Se considera a simboliza creativitatea, imaginatia, vitalitatea, insa folosit excesiv poate sugera anxietatea.

Galbenul este culoarea soarelui, a lamaii, fiind asociat cu lumina, tineretea, caldura, cu principalele surse de caldura din univers. Folosit in exces poate sugera epuizarea, lasitatea.

Verdele este culoarea ierbii, a padurii, a smaraldelor si simbolizeaza renasterea, primavara, speranta. Poate sugera iubirea fata de natura, compasiunea, dar daca este prezent excesiv poate insemna aparitia invidiei si a geloziei.

Albastrul este culoarea cerului si a marii si este asociat cu sinceritatea, calmul si pacea sufleteasca.

Violetul este culoarea lavandei, a ametistului si sugereaza invingerea temerilor si transformarea acestora in sentimente pozitive.

Rozul este culoarea rasaritului, un amestec intre alb si rosu, prin urmare simbolizeaza pasiunea si dragostea fata de propria persoana, dar si fata de altii. Sugereaza, totodata, iubirea, gingasia si tandretea.

Produs publicat in 2012 de Curtea Veche
Data aparitiei: Septembrie 2012
Colectia Carti pentru copii
Format: 170x220
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 122
ISBN: 978-606-588-365-9
Mai mult