Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice.

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Lucrarea ”Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice” se constituie intr-o pledoarie interesanta si convingatoare vizavi de abordarea multidisciplinara a domeniului planificare urbana in Romania. Lucrarea analizeaza probleme semnificative legate de procesul de urbanizare si configurare a spatiului urban din Romania, utilizand aparatul conceptual si instrumentele specifice politicilor publice, managementului public, planificarii urbane precum si stiintelor juridice (dreptul urbanismului). 

Cartea abordeaza in cuprinsul celor zece capitole teme variate care se circumscriu domeniului dezvoltare urbana si amenajarea teritoriului, putandu-se remarca doua mari module tematice: un prim modul, care abordeaza dintr-o perspectiva interdisciplinara teme precum evolutia procesului de urbanizare, locuirea, mobilitatea urbana etc.; un modul secund, de factura juridica, care prezinta reglementarile mai importante din domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului. Cartea contine de asemenea o colectie de studii/eseuri foarte interesante, reprezentand contributiile autoarei in domeniul planificarii urbane din ultimii ani. Se remarca studiul despre iluminat public si publicitate stradala, care abordeaza aceste probleme dintr-o perspectiva non-tehnica, a politicilor publice, punand accentul pe rolul jucat de proiectantii urbani in optimizarea iluminatului stradal si implicit in cresterea calitatii vietii indivizilor in spatiul urban (se abordeaza inclusiv problematica securitatii in mediul urban). Tot ca un element de noutate putem mentiona si eseul despre atractivitate teritoriala care contine reflectii importante in lumina cresterii relevantei si a importantei unor domenii/subdomenii precum marketingul teritorial si city brandingul pentru planificarea urbana moderna.

Planificarea urbana ca domeniu stiintific se contureaza pe plan international la inceputul secolului al XX-lea, avand un caracter multidisciplinar, care uneori slabeste unitatea si coerenta abordarilor. Autoarea reuseste in cartea de fata sa selecteze teme esentiale pentru domeniul planificarii urbane, imbinand intr-o maniera extrem de interesanta abordari specifice stiintelor sociale cu cele juridice. Lucrarea se remarca si prin caracterul eseistic al unora dintre capitole care vadesc in mod clar o pasiune si o aplecare speciala a autoarei asupra problematicii dezvoltarii mediului urban. 

Lucrarea se adreseaza tuturor specialistilor si practicienilor care activeaza in domeniul planificarii urbane, indiferent de specializarea initiala a acestora. Actualitatea problematicii abordate precum si stilul eseistic al unor capitole face ca aceasta lucrare sa fie de interes si pentru publicul larg, in special pentru cei care iubesc orasul si il privesc ca pe motorul dezvoltarii socio-economice contemporane, locul unde iau nastere inovatia si industriile creative si fara de care nu ne putem imagina progresul. 

Conf. univ. dr. Bogdana Neamtu Director Departamentul de Management si Administratie publica Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca

Produs publicat in 2016 de Pro Universitaria
Data aparitiei: August 2016
Format: 180x250
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 344
ISBN: 978-606-26-0585-8
Mai mult