Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Dreptul civil al familiei. Raporturile nepatrimoniale. Curs rezumat, spete si practica judiciara

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Elaborarea acestei lucrari are un scop strict didactic si anume acela de a pune la dispozitia studentilor „de la drept” un material de lucru pe care acestia sa il utilizeze pentru pregatirea lor, in special pentru dezbaterile care au loc in cadrul activitatii seminariale, dar si pentru pregatirea examenului.

La elaborarea sa, am avut in vedere in principal Cartea a II-a – Despre Familie (art. 258-534) din Codul civil, precum si unele acte normative care reglementeaza anumite institutii de Dreptul familiei (Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila s.a.).

Dar lucrarea nu are un caracter pur teoretic – asa cum rezulta din chiar insusi titlul sau – ci ea are si un nuantat caracter practic, prezentand, pe de o parte, unele „spete” create pentru a face legatura cu notiunile teoretice explicate, solicitand studentilor solutiile concrete la spetele respective, iar pe de alta parte, au fost incluse si unele solutii apreciate a fi mai semnificative din practica judiciara, publicate pe portalul unor instante, in Monitorul Jurisprudentei etc., spre a fi analizate si discutate cu studentii in dezbaterile seminariale.

Si pentru ca aceasta lucrare urmeaza a fi utilizata de studenti pentru pregatirea lor, in special la activitatile seminariale, dar si pentru verificarea ulterioara a informatiilor asimilate, in cuprinsul sau au fost incluse si intrebari de verificare a cunostintelor, destinate fixarii notiunilor de drept prezentate.

Desi lucrarea, are un caracter strict didactic, fiind destinata studentilor „de la drept”, aceasta nu inseamna ca ea nu poate fi utilizata si de practicieni si chiar de teoreticieni ai dreptului, mai ales ca, ea contine practica juridica cea mai semnificativa din domeniul raporturilor nepatrimoniale de familie, dar si pentru ca in continutul sau sunt prezentate problemele esentiale de ordin teoretic, corespunzator institutiilor juridice tratate.

Produs publicat in 2015 de Universul Juridic
Data aparitiei: Iulie 2015
Format: 180x250
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 256
ISBN: 978-606-673-642-8
Mai mult