Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Fara ideal

(14 voturi)
In curand!
Prezentare

La nivel filozofic, romanul pune in discutie criza culturii de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ros de scepticism, incapabil de a-si canaliza energia spre un tel anume, protagonistul principal devine exponentul unei atitudini estetice in sine (isi contempla propriile stari si trairi psihice), fara nici o finalitate practica. Prin intermediul sau, Sienkiewicz realizeaza un convingator portret al decadentului in literatura polona, dezvaluind degenerarea simtului patriotic al nobilimii poloneze, anacronismul unor forme de viata si nevoia de reimprospatare a resurselor culturale. Sinuciderea personajului este semnificativa in acest sens.

„... acordarea acestui premiu de catre Academie il celebreaza nu doar pe autor, dar si poporul al carui fiu este, si lasa marturie ca natiunea aceea are o parte a ei in patrimoniul universal, ca eforturile ei sunt rodnice si ca se cuvine sa supravietuiasca pentru binefacerile aduse umanitatii.“- Henryk Sienkiewicz, Discursul de la Stockholm, 1905

Biblioteca pentru toti  initiaza prima serie de literatura universala dedicata scriitorilor laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura. Colectia Nobel cuprinde selectia celor mai cunoscute opere ale lor.

 

Produs publicat in 2012 de Litera
Data aparitiei: Mai 2012
Colectia Nobel
Format: 120x200
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 528
ISBN: 978-606-600-829-7
Mai mult