Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

O bomba pentru Revelion

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

Pentru cei care s-au saturat de artificii si petarde in ajunul Anului Nou, iata o veste imbucuratoare: mai nou se poarta ... bombele. Mult zgomot, impact garantat si o multime de confetti incluse in pret. Privind lucrurile din acest unghi, nu putem decat sa admiram intentiile lui Andrei Gogan care, animat de cele mai bune ganduri, a „plantat” o bomba intr-un casetofon, cu scopul de a o detona in noaptea dintre ani. Ca prin acesta actiune personajul intentioneaza sa ascunda o frauda, trece deja pe planul doi.

Doar ca lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie. Casetofonul, uitat „intamplator” intr-un magazin de antichitati de catre Corina Manea, amanta lui Gogan, este luat de unul dintre angajati. Incercand sa preintampine o catastrofa, Corina decide sa dea in vileag totul, insa are de luptat cu rezistenta lui Andrei, care aproape ca o ucide. Gasita in timp util de catre politie, tanara reuseste totusi sa dea alarma si curand colonelul Danet si locotenentul Mosoianu se afla pe urmele casetofonului buclucas. Pacat ca aparatului i-a venit chef sa voiajeze. Uitata intr-un taxi, bomba ajunge in cele din urma in manile vechii noastre cunostinte, Florence Miga, de acolo la fiul ei si la inca vreo doua alte familii.
Intre timp Danet si Mosoianu, proaspat sculati de la cina festiva, dau tot ce pot, insa soarta pare a le juca un renghi. Colinda in zadar cele mai curioase baruri din Bucuresti, intrerup spectacolul unui artist si trezesc o bolnava din anestezie, fara a ajunge insa prea departe. Situatia se prezinta cu atat mai tragic cu cat nimeni nu stie la ce ora fusese programata bomba.
incercarile de a-l gasi pe Gogan se dovedesc si ele, pentru inceput, zadarnice. in schimb anchetatorii fac fel de fel de cunostinte: o sora obsedata de cultura japoneza, o sotie geloasa si un cumnat care s-a imbatat cu ... Pepsi.
Gogan pe de alta parte, are alte necazuri. Decis sa treaca frontiera la sarbi, el se confrunta cu eterna problema a evitarii granicerilor. Va reusi sa treaca? si vor reusi politistii sa impiedice o catastrofa?

Contrar obiceiului, la acesta carte am savurat cu precadere finalul: linistea care se lasa peste casele golite de petrecareti, viata ce isi reintra in ritm, oamenii care revin la o existenta monotona, lipsita de satisfactii majore, din cursul anului. Undeva, intr-o poza, un mort arunca priviri incarcate de trecut...

Produs publicat in 2009 de Kullusys
Data aparitiei: Ianuarie 2009
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 248
ISBN: 978-606-8150-00-0
Mai mult