Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Povestiri de pe Calea Mosilor

(4 voturi)
In curand!
Prezentare

Povestiri de pe Calea Mosilor este prima mea carte de proza scurta pentru adulti, desi cred ca si pentru copiii de la 12 ani in sus ar putea fi o lectura simpatica si pe undeva utila. In fond, este vorba despre copilarie, copilaria mea si implicit a generatiei mele care s-a intamplat undeva la granita dintre doua regimuri, cel comunist si cel capitalist «de tranzitie» al anilor ‘90. Mi se pare un noroc faptul ca «am prins» ultimii ani de dictatura, ca am fost comandanta de detasament si am colectat frunze de dud pentru viermii de matase, desi recunosc ca o parte din angoasele si complexele mele de acum isi au radacini in vremurile de atunci. In carte veti citi despre viata si intamplarile marunte de pe o strada aparent banala care s-a schimbat, s-a transformat sub ochii mei, pe masura ce cresteam. O strada care inca reprezinta mica mea lume. Locurile din carte exista si in realitate – intersectia de la Eminescu, strada scolii si biserica Silvestru, magazinul Bucur Obor, stradutele «din spate» care pe atunci nu-mi inspirau incredere pentru ca n-aveau blocuri si termoficare. Doar duzii au fost taiati, din motive misterioase, inexplicabile. Iar cartea este scrisa din perspectiva copilului de atunci, intr-un moment in care simteam ca daca nu ma intorc in timpul acela si nu recuperez o parte din el, n-o sa mai pot continua cu toata maturitatea asta cateodata apasatoare si frustranta.“ – Adina Popescu

Adina Popescu s-a nascut la 10 septembrie 1978, in Bucuresti. A inceput sa publice de la 17 ani, mai intai la revista 22, apoi la Dilema, remarcandu-se prin reportajele ei narative si prin povestile la granita cu fictiunea.

Articolele ei au castigat numeroase distinctii, printre care Premiul agentiilor ONU pentru mass-media sau Marele Premiu la sectiunea Cultura a concursului „Tanarul Jurnalist al Anului – 2006“.

A publicat carti pentru copii – Doar un zbor in jurul lumii, Miriapodul hoinar si alte povesti, Mari po-vesti romanesti pe intelesul celor mici, Aventurile lui Doxi in benzi desenate, in colaborare cu Alexandru Ciubotariu. Este autoarea Manualul de spaga, din cadrul campaniei „Nu da spaga“.

In prezent, Adina Popescu este jurnalista la Dilema veche, face filme documentare si ii place sa descopere oameni si locuri pe care sa-i fictionalizeze (sau nu).

Produs publicat in 2014 de Casa de Pariuri Literare
Data aparitiei: Martie 2014
Colectia minutar
Format: 110x180
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 248
ISBN: 978-606-8342-97-9
Mai mult