Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Calatorie in jurul casei mele

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

Volumul apare acum in a doua editie complet transformat, ilustrat cu multe desene si picturi ale autoarei, majoritatea de dimensiunile originale, e o carte – album. Ea nu poate fi clasata intr-un singur gen literar sau plastic ci apare ca o insiruire de surprize in cuvinte si imagini, cu o structura – cu sau fara voia autoarei  -  moderna.

Tema principala este istoria casei copilariei, de la construirea ei ca un cuib al familiei, la pierderea  nedreapta din anii comunismului si pana la recuperarea ei cu peripetii si, implicit, a generatiilor care au locuit-o. Povestirea isi schimba mereu tempo-ul si tonalitatea afectiva, trecand de la cursul molcom al amintirilor din copilarie la ritmul precipitat si suspansul unui roman politist iar actiunea se opreste cand si cand „stop cadru”pentru a lasa loc unui gand, revelarii unor legaturi dintre fapte sau unor meditatii.

Peste toate pluteste zambetul amuzat al autoarei care nu si-a pierdut o viata intreaga placerea de a descoperi mereu ceva nou si pasionant si care marturiseste ca invata mereu cot la cot cu studentii ei.

Cheia cartii se gaseste la finalul ei, in desenul ca o sectiune a unui copac, cu explicatia: „Omul e ca un pom, care incepe prin a fi un vlastar subtire in jurul caruia fiecare an adauga un cerc. Ca sa traiasca, trebuie ca seva sa circule prin toate tuburile deopotriva, ca toata viata  sa ramana vii si copilul si tanarul din adancuri desi nu se mai vad la fata”. Asa se explica privirea clipei prezente cu ochiul proaspat al copilului dar si cu intelegerea celui care a trait povestea de la inceput, ca si jocul cu timpul care da farmecul deosebit al scrierii.

Produs publicat in 2014 de Unarte
Data aparitiei: Octombrie 2014
Format: 270x225
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 253
ISBN: 978-606-720-005-8
Mai mult