Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Curcubeul gravitatiei

(8 voturi)
In curand!
Prezentare

Considerat o capodopera a postmodernismului, Curcubeul gravitatiei este unul dintre marile romane ale literaturii americane, iar traducerea lui in limba romana reprezinta deopotriva un eveniment cultural si editorial.

Titlul romanului Curcubeul gravitatiei se refera la arcul de fum pe care il lasa in urma rachetele V2 si totodata - in viziune parodica, neagra - la semnul pe care i-l trimite Dumnezeu lui Noe cand ii promite ca nu va mai distruge niciodata omenirea.

Tyrone Slothrop, protagonistul, este militar in Londra anului 1944 si are o problema bizara: de cate ori se simte excitat, explodeaza o bomba. Superiorii sai din cadrul armatei il tin sub observatie, incercand sa gaseasca explicatia acestui straniu fenomen. Dar asta este doar o piesa a marelui puzzle si, asa cum aflam curand, fiecare eveniment din intriga infinit de complicata a romanului, oricat de izolat ar parea, este conectat la o retea de dimensiuni colosale, telul suprem fiind acela de a arunca lumea in aer cu o ultima racheta devastatoare.

Ca intotdeauna in cartile lui Pynchon, nu exista un singur fir narativ, o singura poveste, ci o proliferare de personaje si evenimente care tortureaza si fascineaza cititorul cu sugestii, referinte, calambururi si bancuri, punandu-i la incercare puterea de intelegere.

Produs publicat in 2010 de Polirom
Data aparitiei: Iulie 2010
Colectia BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 880
ISBN: 978-973-46-1723-4
Mai mult