Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Fata de laborator

(1 voturi)
In curand!
Prezentare

Aparitia editiei in limba romana a cartii semnate de Hope Jahren este sustinuta de Erste Asset Management.

 

O uimitoare carte de memorii – debutul editorial al unei femei cercetator; un portret emotionant al unei prietenii indelungate; o viziune uimitor de proaspata asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul in care priviti natura. 

 

Hope Jahren a construit trei laboratoare in care a studiat arbori, flori, seminte si tipuri de sol. Fata de laborator, primul ei volum, este un tratat revelator despre viata plantelor, dar si o carte despre munca, dragoste si muntii care pot fi mutati din loc de acestea doua puse laolalta. Este o carte despre copilaria din Minnesota rurala, alaturi de o mama neinduplecata si un tata care o incuraja sa se joace ore in sir in laboratoarele de la scoala la care preda, despre cum si-a gasit un refugiu in stiinta si a invatat munca de laborator facuta „si cu inima, si cu mainile” si despre inevitabilele dezamagiri, triumfuri si descoperiri entuziasmante ale muncii stiintifice. 

 

Insa in centrul cartii se afla povestea legaturii lui Jahren cu un om minunat si ranit pe nume Bill, care devine partenerul ei de laborator si cel mai bun prieten. Aventurile lor stiintifice – uneori neortodoxe – ii duc din Midwest pana in cealalta parte a Americii si inapoi, peste Atlantic, pana la cerurile vesnic luminate ale Polului Nord si in tropicalul Hawaii. Privirea scrutatoare a lui Jahren asupra plantelor, tenacitatea uimitoare a spiritului ei si descrierile amanuntite ale naturii dau viata fiecarei pagini a acestei carti extraordinare. Fata de laborator iti deschide ochii catre mecanismele minunate si complicate din fiecare frunza, fir de iarba si petala. Este o dovada vie a ce se poate intampla cand ai puterea, pasiunea si simtul sacrificiului necesare pentru a trai din ce-ti place cu adevarat, descoperind pe parcurs cine esti. 

 

Profund emotionanta... O opera intru totul originala, deopotriva indrazneata si entuziasmanta. O scriitoare facuta din acelasi aluat cu Oliver Sacks, care ne arata intr-un mod extraordinar cum se face stiinta. Jahren este un observator atent, rezistent si al naibii de amuzant. 

Elle 

 

Onesta de-ti taie respiratia… Minunata… In esenta, Fata de laborator este o carte despre a vedea – cu ochii, dar si cu mainile si cu inima. 

American Scientist 

 

Fascinanta. Abila si pigmentata cu umor. Amintirile unui om de stiinta, despre o viata capricioasa, curajoasa, fascinanta. Ca si A Primate's Memoir a lui Robert Sapolsky sau H is for Hawk a lui Helen MacDonald, ne transmite energia unei minti frumoase in mijlocul naturii. 

The Seattle Times 

 

Memorii stiintifice minunat de omenesti. 

Popular Science

 

Premiul de excelenta al Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei 2017

 

Castigator National Book Critics Circle Award for Autobiography

New York Times 2016 Notable Book

National Best Seller

Hope Jahren a fost numita "100 Most Influential People" TIME magazine

Washington Post Best Memoir of 2016

TIME si Entertainment Weekly Best Book of 2016

Produs publicat in 2017 de Publica
Data aparitiei: Octombrie 2017
Format: 145x205
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 424
ISBN: 978-606-722-264-7
Mai mult