Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Femeile lui Lazar

(11 voturi)
In curand!
Prezentare

Care este relatia unui geniu cu puterea si cu iubirea? Genialitatea omului de stiinta il face obiect sau subiect in luptele de toate felurile duse in tulburatul secol XX rusesc? Cat este cu-adevarat alegere subiectiva, personala, in vietile celor care il traverseaza?

Acestea sunt intrebarile pe care le ridica Femeile lui Lazar, o saga invaluitoare, de o forta comparabila cu cea a marilor romane clasice rusesti. Romanul acopera aproape un secol de istorie si ofera cititorului un tablou detaliat al „marelui imperiu“, in tuse ferme si culori tari: precaritatea vietii si a mortii intr-o asezare evreiasca, viata refugiatilor intr-un oras siberian in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nomenclatura sovietica in epoca ei de aur, universul aproape concentrationar, mutilant, al scolii ruse de balet. 

Figura centrala a romanului este Lazar Lindt, geniu al stiintei sovietice si purtator jovial al unei evreitati neasumate. Identitatea lui se contruieste din perspectiva femeilor care ii influenteaza destinul: marea lui iubire este Marusia, sotia mentorului sau, de la care primeste cea mai calda, generoasa si durabila afectiune - cea materna; marea ne-iubire este Galina Petrovna, cea care ii devine sotie sacrificand visul modest al fericirii domestice, iar sacrificiul ei da nastere unei forte de nestavilit - cea a urii conjugale. 

Numai Lidocika, nepoata lui Lazar Lindt, orfana ajunsa in grija bunicii neiubitoare, primeste sansa de a alege.

Produs publicat in 2014 de Curtea Veche
Data aparitiei: Ianuarie 2014
Format: 127x207
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-588-766-4
Mai mult