Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Hiroshima Joe

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

Apreciat drept „o stralucita realizare“ (The Daily Telegraph), „o remarcabila creatie literara“ (New Statesman), o carte „captivanta si expresiva“ (The New York Times) sau „un studiu minutios intreprins, pe viu, asupra bestialitatii omului fata de semenul sau“ (Financial Times), romanul Hiroshima Joe surprinde si reda o suita de intamplari dramatice, cutremuratoare, avand in centrul lor ferocitatile si starile patologice determinate de conflictele armate moderne, suferintele teribile ale celui care le-a trait si este urmarit terorizant de spectrul lor.

Luat prizonier, la caderea Hong Kongului, si dus intr-un lagar de munca de langa Hiroshima, capitanul englez Joe Standingham devine martor si, in timp, victima colaterala a exploziei primei bombe atomice lansate de aviatia SUA, la 6 august 1945, asupra Japoniei.

Puternic marcat fizic si psihic de groaznica tragedie careia i-a supravietuit, ajuns o umbra de om, se intoarce la Hong Kong, unde este pireclit – cu un amestec de compatimire si dispret - Hiroshima Joe. Fura pentru a-si astampara foamea si a-si plati hotelul mizer, dar si nemernica doza de drog, care nu-i poate aduce multdorita usurare si pace sufleteasca. Macinat de terifiantele incercari si umilinte, indurate ca prizonier, dar si de boala (ecoul necrutator al iradierii suferite), el este bantuit de „vocile“ de cosmar ale trecutului recent, de amintirea durerosului calvar indurat alaturi de fostii camarazi de front sau de prizonierat.

Martin Booth (1944-2004) s-a nascut in Hong Kong, si-a facut studiile la Londra, a calatorit prin Africa de Est si a locuit vreme indelungata in nordul regiunii Bedfordshire din Marea Britanie.

Produs publicat in 2006 de Minerva
Data aparitiei: Ianuarie 2006
Colectia Clasici Contemporani ai Literaturii Universale
Format: 140x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 450
ISBN: A049M
Mai mult