Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Salon de frumusete. Lectii pentru un iepure mort

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

Salon de frumusete, nominalizat in 2000 la premiul Medicis pentru cel mai bun roman strain aparut in Franta, este povestea unei maladii ciudate si necrutatoare. Respinsi de familie si prieteni, bolnavii sunt lasati sa moara in mizerie si singuratate. Singurul care ii ajuta este un stilist travestit ce isi transforma salonul de infrumusetare intr-un spital cu reguli stricte, un loc unde sunt primiti cei care sunt pe moarte. Altadata un loc sic, impodobit cu acvarii cu pesti exotici, salonul devine acum un spatiu al mortii iminente si al izolarii. Pestii mor, acvariile devin simple recipiente... Ultimii supravietuitori, cativa gupi, sunt singurii martori ai degradarii continue. Salon de frumusete este o parabola trista despre viata si moarte, bunatate si sfintenie.

Lectii pentru un iepure mort este un roman ametitor, format din 243 de fragmente, piesele unui imens puzzle narativ imposibil de reconstituit. Firele narative se incurca, se intretaie, ascund si dezvaluie in acelasi timp. Fiecare personaj, printre care autorul insusi, un scriitor fictiv, un poet orb, o posibila iubita a lui Bruce Lee, vine cu propria poveste in spatele careia sunt disimulate alte si alte povesti, generate parca de o masinarie inepuizabila ce se hraneste cu forta literaturii insesi.

Mario Bellatin, scriitor mexican nascut in 1960, a studiat Teologia si Stiintele Comunicarii in Peru, iar in 1987 a obtinut o bursa in Cuba la Escuela Internacional de Cine Latinoamericano de San Antonio de los Banos. Intors in Mexic, infiinteaza Escuela Dinamica de Escritores, o scoala care le propune scriitorilor o metoda alternativa de a se pregati pentru activitatea literara. Metoda lui Bellatin pune accentul pe relatia dintre diferitele forme de arta, semnaland originea lor comuna. Pentru el, orice opera de arta trebuie sa posede o retorica proprie, care sa-i permita sa devina autonoma in raport cu autorul sau.

Doua romane avangardiste, despre viata si moarte, joc si degradare. Mai mult decat un experiment... o noua fata a literaturii. Nominalizat in 2000 la premiul Medicis pentru cel mai bun roman strain aparut in Franta.

Produs publicat in 2009 de Vellant
Data aparitiei: Iunie 2009
Colectia Literatura
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 174
ISBN: 978-973-19-8417-9
Mai mult