Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Intre lume si mine

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

#1 New York Times Bestseller, volumul Între lume și mine a fost premiat cu National Book Award pentru Nonficțiune și cu NAACP Image Award, finalist pentru Premiul Pulitzer pentru Nonficțiune și pentru National Book Critics Circle, și a fost declarat de către presa americană una dintre cele mai bune zece cărți ale anului 2015.

 

Într‐ o serie de eseuri scrise sub forma unei scrisori către fiul său, Coates discută noțiunea de rasă și felul în care aceasta a modelat istoria, de multe ori cu prețul vieții și al trupului negru. Explorând evenimente personale și istorice, de la perioada de studenție la Howard University, la Războiul Civil, autorul încearcă să răspundă la câteva dintre cele mai dificile întrebări care dezechilibrează societatea modernă. Printr‐ o destructurare minuțioasă a conceptului de rasă, Coates rezumă istoria înfiorătoare a subjugării negrilor în Statele Unite, rezultatul fiind un discurs extrem de actual despre tot ceea ce înseamnă să fii perceput ca „diferit”. 

Despre autor: 

Ta‐ Nehisi Coates este jurnalist la The Atlantic și autorul volumelor The Beautiful Struggle: A Father, Two Sons, and An Unlikely Road to Manhood (2008) și Între lume și mine și a seriei de benzi desenate Black Panther, de la Marvel Comics, începută în 2016. Colaborează cu publicații precum The New York Times, The Washington Post și Time. Coates a fost premiat cu National Magazine Award, Hillman Prize for Opinion and Analysis Journalism și George Polk Award pentru editorialul The Case for Reparations, din The Atlantic. În 2015 a primit MacArthur Foundation „Genius Grant”. Locuiește la New York, împreună cu soția și fiul său. 

„M-am intrebat de multe ori cine ar putea umple vidul intelectual lasat in urma de moartea lui James Baldwin. Acum sunt sigura ca este Ta-Nehisi Coates. Limbajul din Intre lume si mine este, ca intreaga calatorie a lui Coates, visceral, elocvent si minunat de eliberator.”

Toni Morrison

„Genial... un scriitor matur, complet consumat de un subiect crucial, care scrie la apogeul remarcabilei sale forte.”

The Washington Post

„Un amestec elocvent de istorie, reportaj si memorii.”

The Boston Globe

Este o carte care discuta altfel trupul. Discuta altfel incercarea de a trai la fel cand te simti diferit, cand esti privit diferit. Discuta altfel teama si furia, speranta si visurile, istoria si societatea, mostenirea si viitorul, la nivel uman, la nivel social, la nivel moral.

Black Button

Produs publicat in 2017 de Black Button Books
Data aparitiei: Iunie 2017
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 120
ISBN: 978‐606‐94237‐9‐0
Mai mult