Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Pe scara din dos a filozofiei. Treizeci si patru de mari filozofi in viata de zi cu zi si in gandire

(3 voturi)
In curand!
Prezentare

 

Potrivit opiniei comune, daca vrei sa cobori statura unei personalitati culturale, e de ajuns sa spui ca a dus o banala viata omeneasca: a avut aceleasi necazuri, aceleasi slabiciuni, aceeasi moarte ca noi toti.

Wilhelm Weischedel demonstreaza superficialitatea unei asemenea opinii, abordand filozofia si 34 dintre numele ei celebre „pe scara din dos“, acolo unde il intalnesti pe stapanul casei asa cum este el in realitate, neinvesmantat in haine de parada si fara a purta o masca distinsa. Autorul nu se lasa tentat de schemele psihologice, care fac uz de orice amanunt biografic (o stramtorare financiara, o deceptie erotica, o stare depresiva) spre a explica o intreaga opera. Nici nu isi propune sa arate ceea ce stie oricine – faptul ca marii filozofi au fost totusi oameni. Dimpotriva, Weischedel reuseste sa demonstreze ca exista persoane care isi pot depasi conditia biologica, viata lor devenind o reflexie a operei.

Aflata la granita dintre literatura de popularizare a filozofiei si exegeza de specialitate, cartea de fata ne vorbeste despre Platon, Aristotel, Augustin, Toma d'Aquino, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Heidegger sau Wittgenstein altfel decat am fost obisnuiti.

 

Produs publicat in 2012 de Humanitas
Data aparitiei: Martie 2012
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 360
ISBN: 978-973-50-3108-4
Mai mult