Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Expert in vin in 24 de ore

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

„De patruzeci de ani scriu despre vin si in fiecare zi tot mai invat cate ceva nou. Intentionez in acest volum sa va impartasesc din experienta mea, concentrandu-ma pe ceea ce este cu adevarat important, din dorinta de a va transforma, in doar 24 de ore, in autentici experti in vin.“ – Jancis Robinson, British Icon of Wine

S p u n e - m i   c e   b e i ,   c a   s a - t i   s p u n   c i n e   e s t i !

Ce este vinul? • Cum se face vinul? • Rosu, alb sau rosé? • Cum sa alegeti vinul dintr-un magazin si cum sa alegeti magazinul de vinuri • Cum sa alegeti vinul din meniul de restaurant • Zece moduri de a alege sticla potrivita • Ce ne dezvaluie sticla • Ce ne dezvaluie eticheta • Terminologia degustarii • Vinul potrivit la mancarea potrivita • Ritualuri de restaurant • Cele mai indragite vinuri • Sticla de facut impresie maxima • Sticla de daruit • Cele mai raspandite zece mituri despre vin • Zece sfaturi capitale • Sa nu uitam strugurii • Jargonul vinului

Magazinele de vinuri si librariile au o multime de lucruri in comun. La fel cum unui librar ii poti spune ce gusturi si ce antipatii ai, iar el iti poate face cele mai potrivite recomandari, este o politica la fel de inteleapta sa ii dezvalui unui profesionist al vinului ce anume iti place si sa il rogi sa-ti propuna ceva potrivit, insa care sa fie mai aventuros, cu un raport calitate-pret mai favorabil sau mai bine facut. Supermarketurile pot avea putere de cumparare masiva, ceea ce e convenabil numai in privinta sortimentelor mai ieftine, iar in zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil sa incurajam si sa sustinem independentii mai mici, cei carora le pasa cu adevarat si inteleg fiecare dintre sticlele pe care le pun in vanzare.

Daca vreti sa beti un vin rosu tanar, cu un continut ridicat de tanin, adica destul de darz, puteti sa-i domoliti gustul, facandu-l mai placut, daca alegeti o mancare la randul ei „puternica“, spre exemplu carne rosie fripta sau o friptura. 

Vinurile albe aromate, corpolente, cum sunt Riesling si Gewürztraminer, chiar si cele cu mult fruct, se combina minunat cu mancaruri condimentate, si mai ales cu cele cu accent thailandez. 

Daca doriti sa beti mai departe vin la desert, el trebuie sa fie mai dulce decat mancarea – altfel gustul lui va parea ingrozitor de acru si de subtire. In acest caz, sunt potrivite vinurile licoroase: PX/Pedro Ximenez, bogatele vinuri de Sauternes, Rutherglen Muscat din Australia sau un ruby porto matur. 

Feriti-va de anghinare; insala cerul gurii si da vinului un gust metalic, prin urmare nu o serviti alaturi de vinuri scumpe.

Produs publicat in 2016 de Baroque Books & Arts
Data aparitiei: Octombrie 2016
Colectia In vino veritas
Format: 135x210
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 160
ISBN: 978-606-8564-62-3
Mai mult