Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Somelierul - Mancarea si vinul

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Este un manual tradus dupa "Cibo e Vino" necesar somelierilor, restaurantelor si celor interesati de regulile de asociere a vinului cu mancarea. O enciclopedie gourmet, care nu este nicidecum o culegere de retete, ci reprezinta un eveniment editorial major pentru gastronomia romaneasca. Fiecare subiect a fost tratat astfel incat sa trezeasca curiozitatea pentru cunoasterea mancarurilor, atat teoretica cat si senzoriala, folosindu-se o multitudine de fotografii, tabele si scheme de prezentare. Dupa citirea volumului "Mancarea si Vinul" vom intelege mult mai bine ce sa cerem si la ce sa ne asteptam de la o masa la restaurant, cartea fiind o serioasa lucrare de cultura generala gastronomica.

"Concordanta si contrast 
    Intr-o societate precum este cea a noastra, in care limitele geografice si culturale sunt in mod curent depasite, si enogastronomia este intr-o continua evolutie. Insa, in ultimele decenii, situatia s-a complicat datorita aparitiei unor noi curente culinare, precum bucataria futurista, nouvelle cuisine, bucataria moleculara si multe altele. Restaurantele etnice si cele atipice sunt din ce in ce mai numeroase, iar ele propun mancaruri pentru care nu exista o asociere traditionala, deoarece cultura multor tari nu ia in considerare vinul. In melting pot-ul din New York si din alte orase cosmopolite, la orice ora din zi si din noapte, persoane care provin din orice colt al planetei, indiferent de rasa, limba, cultura, religie si traditie, se aseaza la masa si consuma mancaruri de orice fel. Acest lucru nu poate fi ignorat, dupa cum nici radacinile enogastronomice nu pot fi uitate. Dar crearea unor noi asocieri reaprinde flacara curiozitatii si a fanteziei, alimentata de experimentari si comparatii stimulante. 
    Abordarea asocierii mancarii cu vinul trebuie sa fie meticuloasa si riguroasa, aplicabila si cu referire la toate felurile de mancare si la toate vinurile, nu doar codificata de gustari repetate si de experienta. Principiile bazate pe evaluarea senzatiilor percepute in degustarea mancarurilor si a vinurilor, clare si influentate cat mai putin posibil de gusturile personale — lucru care nu este intotdeauna usor cand instrumentele sunt doar organele de simt — stau la baza tehnicii si a fisei grafice de asociere intocmita de Asociatia Italiana a Somelierilor. 
    Savoarea, tendinta acida si tendinta amaruie, tendinta dulce si grasa, onctuozitatea sapiditatea, adica cea mai mare parte a senzatiilor de aroma si a celor tactile percepute la o mancare se asociaza prin contrast si cauta deci in vin o caracteristica opusa."

Produs publicat in 2016 de Alias Publishing
Data aparitiei: Ianuarie 2016
Format: 240X170
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 496
ISBN: 978-973-0-21399-7
Mai mult