Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

De la Nadia pana azi. Aparitia si disparitia zecelui perfect in gimnastica

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

In preajma editiei din 2016 a jocurilor Olimpice si cu ocazia celei de-a 40-a aniversari a ,,notei 10” primita de Nadia Comaneci, Dvora Meyers ne ofera o perspectiva incitanta si patrunzatoare asupra lumii gimnasticii. Autoarea vorbeste despre recentele schimbari din cadrul sistemului de punctaj si despre posibilitatea ca tocmai aceste schimbari sa le propulseze pe gimnastele americane pe culmile acestui sport in secolul XXI.

Ani in sir, gimnastica a fost punctata cu note pana la 10,0. In timpul acelei perioade s-au acordat peste 100 de note ,,perfecte” in competitii internationale importante, dar dupa ce sistemul de evaluare care avea ca plafon nota 10,0 a provocat controverse majore la Olimpiada din 2004, gimnastica internationala de elita a trecut la sistemul de punctaj deschis pe care il foloseste si astazi. Astfel notele maxime au devenit doar o amintire, schimband pentru totdeauna acest sport. Bazandu-se pe zeci de interviuri exclusive cu profesionisti, in care sunt prezentate toate aspectele acestui sport, De la Nadia pana azi exploreaza o schimbare cruciala intr-unul dintre cele mai populare sporturi olimpice, fiind o poveste captivanta despre patrunderea gimnasticii de elita in lumea necartografiata a imperfectiunii.

In captivanta si patrunzatoarea sa carte, Dvora Meyers foloseste cea mai celebra nota a gimnasticii ca punct de plecare al unei incantatoare explorari a trecutului, prezentului si viitorului acestui sport. Dragostea lui Meyers fata de gimnastica pulseaza in fiecare pagina, iar analiza si observatiile sale inteligente aduc claritate intr-un sport si intr-un sistem deseori invaluite in mister si marcate de controverse. O carte nepretuita pentru admiratori, competitori, antrenori si arbitri si pentru toti cei care s-au minunat vreodata in fata unora dintre cele mai inzestrate sportive din lume. – Shawn Fury, autor al cartii Rise and Fire

Aceasta carte seamana cu un permis de intrare in misterioasa lume din spatele scenei sportului olimpic. – Library Journal

Dvora Meyers este scriitoare si jurnalista newyorkeza. In cadrul Olimpiadei din 2012 a analizat si a comentat competitiile de gimnastica pentru site-urile sportive Deadspin si Jezebel.A fost comentator sportiv si pentru postul ESPN, dar si pentru revistele Slate, VICE si The Atlantic. A scris si articole care nu au avut legatura cu gimnastica si care au fost publicate in The New York Times, Elle si Tablet.

Produs publicat in 2016 de Victoria Books
Data aparitiei: August 2016
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 344
ISBN: 978-606-722-207-4
Mai mult