Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Ines a sufletului meu. Editia 2012

(6 voturi)
In curand!
Prezentare

Romanele lui Isabel Allende sunt bestselleruri internationale traduse in peste 30 de limbi si vandute in milioane de exemplare. In 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts des Lettres, iar in 2004 a fost primita in American Academy of Arts and Letters.

Ines a sufletului meu (2006) este un roman de fictiune istorica a carui protagonista, conquistadoarea Ines Suarez, o adevarata eroina a vremii ei, a contribuit la intemeierea statului Chile. Nimic nu parea sa o predestineze pe Ines Suarez, o croitoreasa spaniola nascuta in jurul anului 1500 la Plasencia, unei vieti iesite din comun. Insa Ines se hotaraste sa plece in Lumea Noua pentru a-si regasi sotul disparut. Ajunsa in Peru, viata sa ia o turnura neasteptata, odata cu vestea mortii barbatului sau si cu intalnirea cu misteriosul capitan Pedro Valvidia, de care se va indragosti. Impreuna, cei doi vor lupta pentru cucerirea de noi teritorii si vor intemeia orasul Santiago de Chile. Povestea de iubire dintre Pedro si Ines, ce dureaza mai bine de treizeci de ani, e traita cu intreaga disperare si intensitate conferite de o existenta mereu primejduita de persecutia Inchizitiei si de iminenta unui razboi cu indienii mapuche. Trecand prin toate primejdiile imaginabile, convertindu-se deopotriva in sfetnic, strateg, infirmiera improvizata, dar si in mama spirituala a colonistilor, Ines isi asuma un ultim rol, pe cel de cronicar al evenimentelor care au precedat intemeierea statului Chile, si isi relateaza povestea de dragoste si tradare.

Isabel Allende, nepoata fostului presedinte chilian Salvador Allende, s-a nascut in 1942 la Lima, in Peru. Isi petrece copilaria in Chile, iar in timpul dictaturii lui Pinochet se refugiaza in Venezuela, unde ramane timp de cincisprezece ani si lucreaza ca ziarista. In 1982, primul sau roman, Casa spiritelor, are un succes fulminant si devine imediat bestseller international. In 1984 publica Despre dragoste si umbra, apoi Eva Luna (1987), Povestirile Evei Luna (1989) si Planul infinit (1991). Un an mai tarziu fiica scriitoarei moare in urma unei crize de porfirie. Urmatoarea ei carte, Paula (1994), ii este dedicata. De acelasi succes se bucura insolitul volum Afrodita (1997), romanele Fiica norocului (1999) si Portret in sepia (2000), volumul de memorii Tara mea inventata (2003) si romanul Zorro (2005). In 2006, ii apare romanul Ines a sufletului meu, iar in toamna lui 2007 publica romanul autobiografic Suma zilelor.

Produs publicat in 2012 de Humanitas Multimedia
Data aparitiei: Iulie 2012
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-689-511-1
Mai mult