Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Din istoria Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Fondul Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor Romane (SONFR) in cantitate de 1664 unitati arhivistice, pastreaza documente sub forma de foi volante, dosare constituite si registre, din perioada anilor 1910–1948, scrise in limbile romana (majoritatea), franceza, engleza si germana. Amploarea si diversitatea tematica a documentelor fondului SONFR sunt demonstrate si de organizarea materialului documentar in trei parti:

A. Comitetul Central – documentele privind activitatea din Capitala si din provincie a acestei societati, grupate tematic si cronologic in urmatoarele subcapitole: congrese, adunari generale si activitatea de coordonare a SONFR; Biserica Neamului de la Marasesti; institutele, scolile si gradinile de copii ale societatii (Institutul de Domnisoare din Bucuresti, Externatul Secundar si Comercial de Fete din Bucuresti, Scoala Regina Elisabeta Tesatoarea, Liceul de fete de la Odesa, scoli primare, gradini de copii), comitetele parohiale din provincie si din Bucuresti; aproape jumatate din cele 1254 dosare ale acestei parti apartin filialelor din diverse orase ale tarii, ordonate alfabetic.

B. Contencios: materiale privind vanzari si cumparari de imobile si terenuri, donatii.

C. Contabilitate: cuprinde dari de seama financiare, bugete, bilanturi, registre si jurnarele de casa, state de salarii.

Arhivele Nationale ale Romaniei pastreaza si alte documente care pot completa istoria SONFR, de exemplu cele din fondul Familial Cantacuzino referitoare la Alexandrina Cantacuzino, fondul Meissner, fondul Aida Vrioni s.a. - Anemari Monica Negru

Produs publicat in 2017 de Cetatea de Scaun
Data aparitiei: Ianuarie 2017
Format: 170x240
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 487
ISBN: 978-606-537-337-2
Mai mult