Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Generatia Putin. Sa intelegem noua Rusie

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Lena, din Smolensk, il stimeaza pe Putin si viseaza la o cariera politica. Tanara disidenta Vera se afla de cealalta parte a baricadei, vrea sa schimbe tara pornind de jos. Marat este un moscovit cu un nesecat dor de duca, dornic de aventuri urbane, Taisa - o cecena pasionata de moda, Diana - o tanara cosmopolita din Soci care-si iubeste patria. Aleksandr traieste intr-un scaun cu rotile si viseaza sa-si cladeasca o viasa.

In vietile lor se oglindeste istoria recenta a celei mai intinse tari de pe fata pamantului: lipsurile si anarhia din anii '90, razboaiele crancene din Cecenia, ascensiunea lui Vladimir Putin si boomul economic, aparitia miscarii de protest impotriva reinstalarii lui Putin pe scaunul prezidential si esecul acesteia, razboiul din Ucraina si escaladarea confruntarii cu Occidentul. Pentru cei nascuti in 1991, Mihail Gorbaciov este un personaj din negura istoriei, iar amintirea epocii Eltin e tulbure de-acum. Au crescut in Rusia pe care a construit-o Putin de la venirea sa in functie. Nici o generatie de rusi nu a crescut mai libera decat aceasta, care nu cunoaste socialismul decat din manualele scolare. "Generatia Putin". Aceasta carte spune povestea ei.

"Benjamin Bidder surprinde fatetele multiple ale tinerilor din Generatia Putin, care au mai multe in comun cu congenerii lor din Vest decat cu propriii parinti." - Neue Zurcher Zeitung

Produs publicat in 2019 de Humanitas
Data aparitiei: Aprilie 2019
Colectia Istorie
Traducator: Wilhelm Tauwinkl
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 288
ISBN: 978-973-50-6381-8
Mai mult