Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Mitul Natiunilor. Originile medievale ale Europei

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Mitul nu inseamna nici minciuna, nici fals. Mitul este tot o realitate, dar una imaginara. Cand un istoric vorbeste de mituri, el are in vedere un alt tip de realitate istorica, in care faptele reale sunt substituite prin imaginile lor, imagini care se constituie in constiinta colectiva, in prezentul acestor imagini, sau, cel mai adesea, in viitor.

Autorul evidentiaza manipularea trecutului, in special a perioadei formarii popoarelor europene, de catre ideologiile nationaliste din secolele XIX-XX, manipulare care a fost si este posibila tocmai fiindca aceasta perioada este obscura si plina de chestiuni controversate.

Renasterea xenofobiei in statele Uniunii Europene este justificata de unii prin teama reeditarii marilor migratii din evul mediu timpuriu. Se uita insa ca actualele popoare vest-europene sunt urmasele acelor migratori. Pe de alta parte, nici legitimarea stapanirii unor teritorii nu se poate face prin apelul la istoria medievala, deoarece argumentele sunt adesea ambigue, dand “dreptate” ambelor parti implicate in conflicte (cel mai bun exemplu este Kosovo, unde atat albanezii, cat si sarbii apeleaza la istoria antica si medievala pentru a-si sustine drepturile, cu argumente la fel de convingatoare in aparena). - dr. Alexandru Madgearu, istoric

Produs publicat in 2017 de Cetatea de Scaun
Data aparitiei: Ianuarie 2017
Format: 145x205
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 230
ISBN: 978-973-8966-18-5
Mai mult