Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

O zi cu... Ludovic al XIV-lea, Napoleon I, Nicolae al II-lea, Churchill, Stalin, Hitler, Mao, de Gaulle, J.F. Kennedy, Hrusciov, Mitterand, Elisabeta a II-a

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

Ludovic al XIV-lea, Napoleon I, Nicolae al II-lea, Churchill, Stalin, Hitler, Mao, de Gaulle, J.F. Kennedy, Hrusciov, Mitterand, Elisabeta a II-a.

Istoria se impleteste in mod spontan cu tragicul, preferand nu evenimentele obisnuite, ci pe cele iesite din comun. Aceasta constatare este valabila in special in cazul personalitatilor marcante, ale caror momente memorabile, cuvinte celebre, conflicte si sfarsituri le cunoastem, mai ales atunci cand acestea sunt dramatice, dar nu stim aproape nimic despre viata lor cotidiana care reprezinta totusi structura existentei lor.

Ce obiceiuri aveau? Cum isi petreceau ziua? La ce ora se trezeau ori se culcau? Oare sefii de stat care au schimbat lumea erau, precum Stalin si Napoleon, impatimiti de munca? Aveau timp liber, pasiuni marturisite sau secrete? Le placea sa fie in centrul atentiei, ca lui Ludovic al XlV-lea, sau, dimpotriva, preferau sa stea deoparte, incercand sa-si pastreze intimitatea, ca, de exemplu, Nicolae al ll-lea? Erau la fel de expansivi ca Churchill sau, mai degraba, rezervati?

Aceste intrebari – si inca multe altele – isi gasesc raspunsul in aceasta carte inedita conceputa de Franz-Olivier Giesbert si Claude Quétel: sub coordonarea acestora, cele mai bune condeie de la publicatia LePoint, precum si istorici renumiti isi unesc talentele pentru a povesti, cu o rara bucurie a scrierii, o zi tipica din viata unor conducatori emblematici din secolul al XVII-lea pana in zilele noastre.

Produs publicat in 2017 de Niculescu
Data aparitiei: Ianuarie 2017
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 240
ISBN: 978-606-38-0062-7
Mai mult