Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Pachet stiluri arta (3 Vol.) Impresionistii, Suprarealistii, Pictura murala gotica din Transilvania

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

1. Impresionistii

Impresionistii analizeaza indeaproape, intr-un mod original, stilurile si tehnicile celor mai de seama artisti ai acestei miscari. Prin intermediul decupajelor, cartea invita cititorul sa admire si sa exploreze din perspective diferite douazeci dintre capodoperele genului, printre care Clasa de dans a lui Degas sau Dejunul canotierilor, de Renoir.

Impresionistii au incercat sa surprinda impresia fugara a unei scene, o abordare spectaculoasa in contrast cu imaginile mitologice si istorice idealizate, apreciate in acea epoca de Academie. Aceasta carte urmareste istoria si dezvoltarea miscarii printr-o analiza a lucrarilor fundamentale ale catorva maestri, precum Monet, Pissarro, Renoir si Degas.

De la atmosfera din „Impresie, rasarit de soare” al lui Monet pana la tusele vibrante din „Peisaj in Chaponval” al lui Pissarro, arta revolutionara a impresionistilor este pusa intr-o noua lumina.

2. Suprarealistii

Suprarealistii foloseste o abordare unica pentru a analiza detaliat stilurile si tehnicile celor mai de seama artisti ai acestei miscari. Prin intermediul unor decupaje inedite, cartea permite cititorului sa admire si sa exploreze din cele mai neobisnuite unghiuri cateva dintre capodoperele genului, printre care Persistenta memoriei de Dalí, Lacrimi de Man Ray sau Cartoful de Miró.

Un tur de forta creativ, dar si cultural, miscarea suprarealista si-a inceput activitatea in mod oficial in anul 1924, ca reactie la distrugerea Europei in timpul Primului Razboi Mondial si ca raspuns la evolutia artei, literaturii si stiintei din acea vreme. Tehnicile si motivele marilor artisti ai acestui gen enigmatic sunt evidentiate prin surprinderea unor detalii semnificative.

3. Pictura murala gotica din Transilvania

Albumul este scris de un specialist reputat, doamna dr. Dana Jenei, intr-o maniera accesibila si celor mai putin familiarizati cu acest subiect.

O bogata iconografie ilustreaza aceasta incursiune fascinanta in universul unui stil artistic care isi datoreaza prezenta si existenta de aproape 2 secole (incepand din anul 1300) legaturilor pe care Transilvania le avea cu Occidentul.

Demersul editurii este in aceeasi masura o incercare de reabilitare, de revalorizare a acestor ansambluri de pictura gotica ce impodobesc bisericile transilvanene, care erau in acea perioada atat loc de rugaciune, cat si de refugiu in caz de primejdie.

Despre autor: istoric de arta, expert acreditat de Ministerul Culturii din Romania, dr Dana Jenei a publicat o serie de studii despre arta medievala transilvaneana.

A facut parte din echipa de restaurare a Bisericii din Deal, Sighisoara, proiect premiat (in 2004) de Uniunea Europeana cu disctinctia “Europa Nostra”

 

 

 

 

Produs publicat in 2011 de NOI Media Print
Data aparitiei: Iunie 2011
Tip coperta: Brosata
Mai mult