Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Jumatate inocenta, jumatate inteleapta

(2 voturi)
In curand!
Prezentare

            Se spune ca instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasa atins afectiv de pacient, si isi foloseste propriile reactii emotionale ca sursa de informatii despre pacient. Volumul de fata ilustreaza prin sapte povestiri de psihoterapie modul in care sentimentele pacientului si analistului, transferul si contratransferul, se intrepatrund, generand experienta unica a fiecarei terapii, si modul in care terapeutul isi analizeaza si utilizeaza reactiile contratransferentiale. Susie orbach reuseste sa recreeze pentru cititori atmosfera din cabinet, in care relatia terapeutica reprezinta un spatiu special in care pot fi facute noi descoperiri care ii permit pacientului sa se schimbe. Ii intalnim, printre altii, pe adam, seducatorul vampirizant, belle, care nu se poate opri din a fabrica minciuni si pe joanne, care se automutileaza. Istoriile lor de viata si terapie sunt completate de scurte incursiuni clarificatoare in teoria si tehnica terapeutica. 

 

Terapia este in mod bazal o relatie intima care exploreaza unele dintre cele mai profunde intrebari carora trebuie sa le raspundem ca fiinte umane. Problemele legate de felul in care putem avea incredere, despre cum dezamagirea sfasie sufletul, despre cum dragostea si ura sunt in legatura una cu cealalta, despre ce inseamna sexualitatea pentru individ, despre cum tradarea ne indeparteaza de ceilalti si despre cum indraznim sa ne deschidem iarasi, toate acestea sunt jucate in relatia terapeutica.

– Autoarea

 

A inceput sa-si confrunte teroarea de abandon, ura lui pentru femei, nevoia lui de a avea putere asupra lor si felurile in care facuse asta. Toate aceste teme au putut fi desfasurate intre noi, dar nu atat de dramatic ca fantasmele erotice care penetrasera relatia noastra. Descoperisem ca e mai usor si sa explorez ura lui fata de mine, frica lui ca l-as putea parasi, dorinta lui de a avea putere asupra mea. Puteam sa ma descurc cu toate astea. Painea si untul terapiei. Doar eroticul a fost cel in jurul caruia am fost nevoita sa ma confrunt atat de dramatic cu propriile mele sentimente si sa incerc sa disting de ce seductia lui era atat de captivanta. Pana una alta, se gandea inca la sex, tot asa cum persista atractia fata de femei, dar acum incepeau sa faca parte din viata, nu sa-i constituie viata.

 

– Autoarea

Produs publicat in 2017 de Trei
Data aparitiei: August 2017
Colectia Psihologie-Psihoterapie
Format: 140x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-719-835-5
Mai mult