Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

O biblie

(1 voturi)
In curand!
Prezentare

Vechiul Testament repovestit, sau o biblie!

 

Cuplul Philippe Lechermeier – povestitor, Rébecca Dautremer – ilustrator este deja celebru in Romania. Printese date uitarii sau necunoscute precum si Seminte de cabane sunt doua succese editoriale care au bucurat mii de cititori din Romania, amble titluri fiind lansate in urma cu cativa ani la Editura Vellant.

Pentru ca Biblia este greu de citit pentru neinitiati, Philippe Lechermeier s-a lansat in adaptarea textelor sacre sub forma unui roman. Titlul, o biblie, (fara majuscule), are rolul a atrage atentia in mod special asupra faptului ca este vorba despre o adaptare si nu de o noua traducere. De la Facere pana la moartea lui Iisus, regasim in carte toate povestile care au inspirat de-a lungul veacurilor toate formele de arta. Creatia, Adam si Eva, Abel si Cain, Noe, Exodul, Moise, Judecatorii, Regii, Iov si Iona, Iudita si Salomea, apoi Maria si Iisus Hristos, Apostolii si fariseii, secole de-a randul au fost inepuizabile surse de inspiratie pentru pictori, sculptori si scriitori.

Asezarea in pagina contribuie si ea la farmecul lecturii, folosind impecabil jocul de litere sau de titluri care despart diferitele povesti in capitole sau paragrafe. Prin bogatia tehnicilor folosite de Rébecca Dautremer, ilustratia sustine minunat textul: creion, tus, pictura sau imitatii de fotografie (tortura si crucificarea sunt prezentate printr-o serie de imagini sepia). Ilustratiile amintesc de tinuturile si epocile pe care le-au traversat aceste povesti.

O biblie, in traducerea Aureliei Ulici, este o carte-obiect in adevaratul sens al cuvantului, indiferent daca ne referim la text sau la ilustratie, care se citeste pe nerasuflate. O imbinare de povesti poetice in care fiecare isi poate gasi credinta sau miturile omenirii crestine. O alta viziune asupra istoriilor, poate cele mai celebre ale civilizatiei occidentale.

Produs publicat in 2017 de Vellant
Data aparitiei: Februarie 2017
Format: 235x260
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 381
Mai mult