Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide
Rasfoieste

Daca m-as asculta, m-as intelege (Editia a III-a)

(52 voturi)
In curand!
Prezentare

Pentru a comunica cu ceilalti trebuie sa stiu sa comunic cu mine insumi. Aceasta este ideea fundamentala a acestei carti. Ea ne invata un lucru esential: sa ne definim asa cum suntem in realitate, nici mai buni, nici mai rai. Adesea, in relatiile noastre familiale, de prietenie sau de iubire, suntem prinsi intr-o capcana: fie ne acuzam pe noi insine de ceea ce nu merge in viata noastra, fie ii acuzam pe ceilalti. De vina sunt insa deficientele de comunicare. Avem nevoie sa intelegem mecanismele ce guverneaza comunicarea si relatiile cu ceilalti oameni pentru a dobandi mai multa seninatate si mai multa eficienta. Lucrarea de fata ne pune la dispozitie mijloacele practice pentru a deveni un partener mai bun pentru noi insine si pentru cei pe care ii pretuim.

Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor si poet. Si-a obtinut licenta in psihiatrie sociala la école pratique des Hautes études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare in relatii interumane Le Regard fertile de la Roussillon-en-Provence, unde preda o buna parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III. Jacques Salomé doreste sa transforme comunicarea intr-o materie de sine statatoare ce se preda in scoli si crede in responsabilizarea individului in vederea crearii unor relatii sanatoase, printr-o comunicare activa. Si-a inceput cariera in domeniul relatiilor interumane pornind de la cercetarile si lucrarile ce apartin curentului psihologic umanist, reprezentat de Carl Rogers. La inceputurile carierei sale, s-a folosit de psihanaliza, mergand pe directia propusa de Milton Erickson, pentru care inconstientul este un rezervor de resurse, si nu o componenta intunecata a psihicului. In primele sale cursuri de formare, Jacques Salomé a folosit tehnici corporale cum ar fi Rebirth, bionergia sau mijloacele de expresie scenica, precum psihodrama. Dupa aceste numeroase experiente, ajunge la o metoda personala. El creeaza un sistem teoretico-practic, dezvoltand concepte si instrumente proprii. Astfel ia nastere metoda ESPERE (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala). Scopul demersurilor sale pedagogice si educative nu este acela de a da sfaturi, ci de a stimula reflectia personala si maturizarea, de a declansa trezirea constiintei si luarea de pozitie fata de sine si fata de ceilalti. Punctul de plecare este exprimarea personala.

A format pana in prezent peste 40 000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. A tinut conferinte si cursuri de formare si are discipoli (moderatori in metoda ESPERE si formatori de moderatori) in Franta, Belgia, Québec, Elvetia, Insulele Réunion. Este autor a peste 30 de carti, coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu, teoretician in cadrul Asociatiei pentru Comunicare Relationala prin Ascultare Activa. Cartile sale au fost traduse in 27 de limbi, inclusiv in limba romana (Vorbeste-mi, am atatea sa-ti spun, Daca m-as asculta, m-as intelege, aparute la editura Curtea Veche). Semneaza cronici permanente in revistele Psychologies (Franta) si Le Guide Ressources (Canada); numeroase aparitii in presa francofona (articole cu si despre el, interviuri si cronici ale conferintelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médicine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage. Este tatal a cinci copii. Sylvie Galland a fost directoarea Centrului de Psihoterapie pentru copii al spitalului din Lausanne.

Produs publicat in 2009 de Curtea Veche
Data aparitiei: Ianuarie 2009
Colectia Carti-Cheie
Format: 130/200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 376
ISBN: 978-973-66-9714-2
Mai mult