Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Gestionarea crizelor de imagine. Criza din Tibet

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

„Societatea contemporana se caracterizeaza printr-o proliferare nemaiintalnita a situatiilor de criza iar lipsa de coeziune afecteaza fiecare domeniu al vietii publice. In aceasta situatie, devine tot mai dificila depasirea, respectiv gestionarea cu succes a crizelor: situatia politica mondiala este incerta, dezastrele naturale sunt tot mai frecvente, conflictele armate se inmultesc iar fluctuatiile financiare sunt tot mai dese.

Elementul deosebit al situatiei de criza este faptul ca a fost «aruncata» in «stand-by», prin aparitia unei alte crize, mult mai grave, seismul. In urma cutremurului, mass - media occidentale si comunitatea internationala si-au aratat bunavointa si simpatia fata de victime: toate marile puteri care, desi pana de curand se pronuntasera vehement impotriva Chinei si a represaliilor ei, nu au ezitat in a furniza ajutoare poporului chinez. 

In urma cercetarii am ajuns la concluzia ca mass - media devin un factor vital in evolutia unei crize de imagine, fiind instrumentul principal de influentare si persuadare a opiniei publice. In acest caz, mass - media internationale au adoptat o pozitie ferma impotriva asupritorului chinez si au condamnat «metodele de conciliere» practicate de acesta: violenta, tortura, crima. Oficialitatile chineze au fost de asemenea acuzate de incalcarea flagranta a drepturilor omului, cu predilectie pe cele ale tibetanilor. Mediatizarea negativa realizata de presa internationala a fost doar o consecinta secundara a interzicerii accesului jurnalistilor in zona de conflict. A gestiona o criza in termeni de «intern - extern» este o eroare fundamentala, pentru ca o situatie critica afecteaza mai devreme sau mai tarziu toate componentele «sistemului». Aceasta a fost de altfel si atitudinea, total gresita, a guvernului chinez care a adus tara in pragul unui dezastru de imagine. “ - Cringuta-Irina Pelea

 

Produs publicat in 2010 de Lumen
Data aparitiei: Ianuarie 2010
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 242
ISBN: 978-973-166-216-9
Mai mult