Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Ce este populismul?

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

„Pentru a intelege popularitatea lui Trump, cartea profesorului de stiinte politice Jan-Werner Müller de la Princeton University este cea mai utila.” (The Washington Post)

 

Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Pen, Jarosław Kaczyński sau Viktor Orbán sint doar citeva nume care dovedesc simpatia tot mai mare de care se bucura populistii in lumea intreaga. Dar ce este, mai exact, populismul? Oare toti cei care critica Wall Street-ul sau Washingtonul ar trebui considerati populisti? Care este diferenta dintre populismul de dreapta si cel de stinga? Populismul aduce guvernarea mai aproape de popor sau este o amenintare la adresa democratiei? Si, in definitiv, cine este „poporul” si cine poate vorbi in numele lui? Bazindu-se in studiul sau pe evenimente istorice din Europa, Statele Unite si America Latina, Jan-Werner Müller abordeaza toate aceste probleme generate de renasterea populismului la nivel global. In plus, autorul propune strategii concrete pe care democratii liberali le-ar putea aplica pentru a-i infrunta cu succes pe populisti si, in special, pentru a contracara pretentiile acestora de reprezentare a „majoritatii tacute” sau a „poporului adevarat”.

 

„O carte exceptionala despre un concept politic alunecos, insa esential. Critica impetuoasa pe care Jan-Werner Müller o aduce populismului constituie o importanta sursa de informatii pentru oricine incearca sa inteleaga radacinile si natura conflictelor politice care framinta in vremurile actuale Europa si Statele Unite.” (Michael Kazin)

Produs publicat in 2017 de Polirom
Data aparitiei: Septembrie 2017
Colectia OPUS.Stiinte politice
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 184
ISBN: 978-973-46-6912-7
Mai mult