Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Rolul imaginii in legitimarea actorilor politici din Romania post-decembrista. Abordare comparativa

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

 

Lucrarea de fata isi propune sa puna un diagnostic starii politice actuale din Romania pornind de la constructul imagologic al actorilor post-decembristi. In contextul nemultumirii publicului fata de clasa politica, vizibile in mass-media, in sondaje si in prezenta din ce in ce mai redusa la vot, este necesara o lucrare care sa identifice vulnerabilitatile imagologice ale personajelor politice si substratul neincrederii populatiei.

Volumul isi deschide paginile cu o perspectiva asupra evolutiei conceptului de legitimitate in diferite culturi politice, pentru a intelege mecanismele care au condus la premisele consensului democratic. Este prezentat apoi rolul imaginii in legitimarea actorilor politici contemporani. Sunt reliefate profilurile dezirabile ale politicienilor moderni si impactul personalitatii asupra deciziei de vot. La finalul primului capitol sunt pusi in discutie factorii de pierdere a legitimitatii pentru a vedea in ce masura prezinta o amenintare pentru actorii actuali.

In al doilea capitol accentul cade pe tipologii de lideri si personaje exemplare, aplicand teoria autorilor pe actorii post-decembristi. In final, studiul de caz urmareste stabilirea opiniei tinerilor si a mass-media privind actorii politici post-decembristi, avand ca suport criteriile formulate in cele doua capitole teoretice. Pe baza imaginii opiniei publice s-a incercat stabilirea gradului de legitimitate al acestor actori.

Tratand problema imaginii ca germene al crizei de legitimitate, lucrarea are aplicatii in domeniul comunicarii politice in spatiul romanesc. Pe baza cercetarii se pot alcatui prognoze imagologice si strategii care sa contribuie la recapatarea increderii electoratului.

 

Produs publicat in 2010 de Lumen
Data aparitiei: Ianuarie 2010
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 142
ISBN: 973-166-225-1
Mai mult