Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Complot impotriva Vaticanului. Planul lui Hitler de a-l rapi pe papa Pius al XII-lea

(8 voturi)
In curand!
Prezentare

Un ordin socant de la Hitler si neasteptata intorsatura luata de evenimente care reverbereaza si astazi!

Este septembrie 1943, cel de-al Doilea Razboi Mondial devasteaza Europa, iar Adolf Hitler este furios ca aliatul si prietenul lui Benito Mussolini a fost rasturnat de la putere in Italia. Trimite trupele germane in Roma si ii da „o misiune speciala“ generalului SS Karl Wolff.

Misiunea: sa invadeze Vaticanul si sa il rapeasca pe Papa Pius al XII-lea. Dovezile dezvaluie mai tarziu ca toti membrii curiei trebuiau asasinati si era posibil ca si papa sa aiba aceeasi soarta.

Intre timp, se fac planuri pentru deportarea evreilor Romei la Auschwitz ca parte a „Solutiei Finale“.

Acum, atenti sa intre si in gratiile Aliatilor in probabilitatea tot mai mare a infrangerii germanilor, generalul Wolff si ceilalti conspiratori incep sa joace un joc periculos care le va schimba vietile, reputatiile si istoria: decide sa intarzie complotul lui Hitler impotriva papei, chiar si cand planurile de ridicare a evreilor din Roma sunt finalizate. Ca parte a acestui joc cinic, conspiratorii il abordeaza pe papa, sperand sa il convinga ca tacerea lui in cazul inevitabilei actiuni impotriva evreilor i-ar putea salva viata si comorile de la Vatican si poate ar diminua dimensiunile operatiunii impotriva comunitatii evreiesti.

Indiferent de ceea ce va decide Pius, complotul impotriva lui va schimba cursul istoriei.

Aceasta poveste a intrigilor si tradarii este unul din cele mai extraordinare episoade ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dan Kurzman este primul jurnalist care l-a intervievat pe generalul Wolff dupa eliberarea lui din inchisoare dupa razboi. Iar aceasta este singura carte care spune intreaga poveste detaliata a complotului impotriva Vaticanului si a indelungatelor sale consecinte.

 

Produs publicat in 2009 de Litera
Data aparitiei: Ianuarie 2009
Colectia Bestseller international
Format: 140x210
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-67-5609-2
Mai mult