Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Introducere in sociologia emotiilor

(0 voturi)
In curand!
Prezentare

Rolul emotiilor in viata sociala constituie o preocupare recenta a cercetatorilor, primele lucrari dedicate acestei teme datand de la finalul secolului XX. Volumul prezinta cele mai importante teorii sociologice ale emotiilor, ce resemnifica insasi ideea de „imaginatie sociologica“ si ne permit sa intelegem mai bine omul in contextul lumii actuale. Sunt amplu discutate modelul sociologiei dramaturgice si implicatiile aplicarii sale pentru studierea emotiilor - in special a emotiilor morale -, conceptul goffmanian de „ordine a interactiunii“, precum si conceptul de „devianta emotionala tolerata“. Pentru a releva importanta emotiilor morale in viata sociala, ultimul capitol, bazat si pe rezultatele cercetarilor efectuate de autor, analizeaza relatia dintre acestea si fenomenul fraudei intelectuale in universitati.

Introducere in sociologia emotiilor ofera informatii de ultima ora, utile atat studentilor si profesorilor de la facultatile de sociologie, cat si specialistilor domeniului.

Cuprins:

  • Sociologia emotiilor si teorii sociologice ale emotiilor;
  • Emotiile din perspectiva sociologiei dramaturgice: jena si rusinea;
  • Frauda intelectuala in universitati si atribuirea sentimentelor morale. O analiza din perspectiva sociologiei dramaturgice.

 

Produs publicat in 2012 de Polirom
Data aparitiei: Februarie 2012
Colectia COLLEGIUM.Sociologie. antropologie
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 264
ISBN: 978–973–46–2187–3
Mai mult