Extra discount de angajat
Mai redus ?
Felicitari!
Ai facut un Happy Deal.
Vei primi pe email
extra
discount

garantat in:
Extra
discountul

este gata!
00:00:00
Obtine discountvezi discount >inchide

Lista lui Schindler

(19 voturi)
In curand!
Prezentare

Un roman distins cu Booker Prize.

In umbra lagarului de concentrare Auschwitz, un industrias german, Oskar Schindler, arian pur-sange, si-a riscat viata pentru a salva de la moarte un numar insemnat de evrei, condamnati la exterminare in lagarele naziste

Oskar Schindler era un om cu mari calitati, dar si cu o multime de defecte. Nascut intr-o familie de pescari, jucator patimas, a facut avere in urma invaziei Germaniei in Polonia.

Ca multi oameni de afaceri, s-a alaturat partidului nazist pentru a incheia contracte profitabile, dar nu era pasionat de politica. Singurul lucru in care credea cu adevarat era sa se bucure din plin de viata.

La inceput, constiinta i-a dat batai de cap. Preluand o fabrica confiscata in Cracovia, a facut repede avere mituind, incheind afaceri ilegale si exploatand munca muncitorilor evrei pe care nu-i platea.

Incetul cu incetul, Oskar incepe sa fie captat de evenimentele coplesitoare care-l inconjurau. Pe masura ce Holocaustul cuprindea Europa, acest odata inflacarat sustinator al ofiterilor nazisti a fost gata sa riste totul pentru a proteja si salva mai mult de 1100 evrei ce lucrau in fabrica lui.

Cand si de ce compasiunea pentru muncitorii sai a ajuns mai presus de propriile sale interese?

Probabil ca doar Oskar Schindler ar fi putut raspunde daca ar mai fost astazi in viata. Esenta acestei povesti este ca oricine poate aduce o schimbare chiar impotriva sortii. Booklist

Actiunea romanului scris de Thomas Keneally, lucrare distinsa cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care razboiul l-a transformat intr-un inger al milei.
In conul de umbra al lagarului de concentrare Auschwitz, un boem industrias german, Oskar Schindler, arian pur-sange, si-a riscat viata pentru a salva de la moarte un numar insemnat de evrei, condamnati la exterminare in lagarele naziste. Prin actiunea sa curajoasa si-a castigat dreptul de a fi considerat legenda vie a evreilor din Cracovia aflata sub ocupatie germana. O carte de neuitat, extraordinara prin faptul ca relateaza fapte reale. The Observer

Produs publicat in 2006 de Orizonturi
Traducator: Faur Agachi
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 480
ISBN: 9739154298
Mai mult
Nu ai vizualizat nici un produs.